Πώς να αφαιρέσετε τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια;

Οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια, οίδημα, αφυδάτωση και απώλεια σφριγηλότητας είναι προβλήματα που μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη φροντίδα. Το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια (στην περιφερική περιοχή του προσώπου) είναι πιο επιρρεπές σε πρόωρη γήρανση και ξηρότητα. Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να φροντίζετε σωστά το δέρμα στην περιοχή των ματιών, τόσο περισσότερο θα διατηρείτε τη νεανική και φρέσκια εμφάνισή σας.

Πότε εμφανίζονται οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια;

Το δέρμα στην περιφερική ζώνη είναι σχεδόν 6 φορές λεπτότερο από, για παράδειγμα, στα μάγουλα ή στο μέτωπο. Ο λόγος έγκειται στα φυσιολογικά χαρακτηριστικά της επιδερμίδας: σε αυτήν την περιοχή, στερείται σμηγματογόνων και ιδρώτων αδένων. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη (υπεύθυνες για την ελαστικότητα του επιθηλίου) απουσιάζουν, γεγονός που προκαλεί ξηρά βλέφαρα σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος. Το υποδόριο λίπος έχει χαλαρή δομή.

Λόγω αυτού, μιμούνται ρυτίδες (πόδια κοράκι, μικρά, οριζόντια, κάθετα, εγκάρσια) μπορούν να σχηματιστούν ακόμη και σε νεαρή ηλικία. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενυδατικών για το περίγραμμα των ματιών, ξεκινώντας από την ηλικία των 20, γεγονός που καθυστερεί τις ορατές αλλαγές στην επιδερμίδα.

Οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια χωρίζονται ανάλογα με το βάθος των πτυχών της επιδερμίδας:

 • Μιμίζει τις ρυτίδεςπροκύπτουν από τους μύες του προσώπου που κινούνται, οι οποίοι τεντώνουν την επιδερμίδα, αφήνοντας πτυχές πάνω της. Με την ηλικία, οι μύες του προσώπου και το δέρμα θυμούνται τη θέση των πτυχών, έτσι εμφανίζονται οι πρώτες στατικές ρυτίδες.
 • Βαθές ρυτίδεςσυχνότερα οφείλεται στην εκδήλωση αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία, κατά τη διάρκεια της οποίας μειώνεται η παραγωγή φυσικού κολλαγόνου. Επίσης, η περιεκτικότητα του υαλουρονικού οξέος μειώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του και δεν είναι πλέον σε θέση να εξομαλυνθεί από μόνο του, ακόμη και με εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας

"Η διαδικασία γήρανσης εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της δομής του προσώπου και των εκφράσεων του προσώπου. Κατά κανόνα, οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια αρχίζουν να εμφανίζονται μετά από 30 χρόνια. Ένας από τους κύριους λόγους είναι η μείωση του μυϊκού τόνου, κατεβαίνουν και τραβούν το δέρμα μαζί τους και οι ρυτίδες και οι ρυτίδες εμφανίζονται. Οι μύες μπορεί να είναι γενετικοί, να σχετίζονται με την ηλικία και επίσης εξαρτώνται από τις εκφράσεις του προσώπου. "

φροντίδα του δέρματος κάτω από τα μάτια

Οι πρώτες μικρές ρυτίδες

Οι πρώτες αισθητές ρυτίδες στις γωνίες των ματιών εμφανίζονται μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Ένα άτομο αναβοσβήνει έως και 20 φορές το λεπτό, ενώ χρησιμοποιεί τους μυς στην περιοχή των ματιών. Στην περίπτωση ρηχών μιμητικών ακτίνων, δεν απαιτείται ενδελεχής διορθωτική φροντίδα, αρκεί να συμπεριλαμβάνεται μια εντατικά ενυδατική κρέμα ματιών με αποστράγγιση και μαλακτικό αποτέλεσμα στη ρουτίνα ομορφιάς. Η τακτική φροντίδα είναι η καλύτερη πρόληψη της γήρανσης του δέρματος.

Βαριές ρυτίδες που σχετίζονται με την ηλικία

Με την ηλικία, το εσωτερικό δερματικό στρώμα γίνεται λεπτότερο, στο οποίο συντίθενται πρωτεΐνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Το πλαίσιο του δέρματος, που αποτελείται από ίνες ελαστίνης και κολλαγόνου, το δέρμα των βλεφάρων γίνεται λεπτότερο, χάνοντας σταδιακά τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του. Ο μανδύας του υδρολιπιδίου μιας ήδη ξηρής επιδερμίδας είναι κατεστραμμένος, το δέρμα γίνεται ακόμη πιο αφυδατωμένο και ευάλωτο σε αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το πλαίσιο του δέρματος εξασθενεί, οι ιστοί στην περιοχή των ματιών χάνουν σταδιακά τη διαύγεια, την πτώση, τους μαύρους κύκλους και οι σάκοι κάτω από τα μάτια αρχίζουν.

Για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος των βλεφάρων, επιλέξτε διορθωτικές φόρμουλες με βάση το υαλουρονικό οξύ και τα υδροξέα, τη ρετινόλη και τις βιταμίνες A, B, C, E και άλλα αντιοξειδωτικά, καθώς και συμπλέγματα πεπτιδίων για επιταχυνόμενη ανανέωση των κυττάρων.

Γιατί εμφανίζονται ρυτίδες γύρω από τα μάτια: οι κύριοι λόγοι

εφαρμόζοντας μια αντιρυτιδική κρέμα κάτω από τα μάτια

Η ηλικία δεν είναι ο κύριος παράγοντας στην εμφάνιση των ρυτίδων, υπάρχουν διάφοροι άλλοι λόγοι που επηρεάζουν την εμφάνιση της περιφερικής ζώνης:

 • Ενεργές εκφράσεις προσώπου:κάθε λεπτό ένα άτομο αναβοσβήνει, χρησιμοποιώντας τους μύες του προσώπου, το φορτίο που αυξάνεται όταν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας: χαρά, φόβος, θυμός κ. λπ.
 • Φτωχή όραση:άτομα με προβλήματα όρασης ή στη διαδικασία μακροχρόνιας εργασίας στον υπολογιστή συχνά στραβίζουν και στραβίζουν, γεγονός που προκαλεί επίσης μυϊκή ένταση και προκαλεί την εμφάνιση ρυτίδων.
 • Η έλλειψη ύπνουκρατά τα μάτια σε υπερτονικότητα, προσπαθήστε να τακτοποιείτε περιοδικά για αυτά κλείνοντας και χαλαρώνοντας τα βλέφαρα για 2-5 λεπτά.
 • Πρήξιμο:ιστοί στην περιοχή των βλεφάρων τείνουν να συσσωρεύουν υγρό και οίδημα, που εκτείνεται στο ευαίσθητο δέρμα.
 • UV ακτινοβολία:ο ήλιος είναι ο κύριος εχθρός του δέρματος. Η περιοχή των βλεφάρων είναι πιο ευαίσθητη σε φωτογήρανση και ρυτίδες πρόωρα, οπότε είναι τόσο σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα με φίλτρα SPF και να φοράτε γυαλιά ηλίου κατά την περίοδο του ενεργού ήλιου.
 • Κακές συνήθειες,Για παράδειγμα, το κάπνισμα προκαλεί πείνα οξυγόνου στα επιδερμικά κύτταρα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τα αφυδατώνει.

"Η νικοτίνη και η πίσσα διαλύουν τις ίνες κολλαγόνου και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Επίσης, αποφύγετε ξαφνικές αλλαγές στο σωματικό βάρος. "

Πώς να αφαιρέσετε τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια: αποτελεσματικές μέθοδοι

εξάλειψη των ρυτίδων γύρω από τα μάτια με φακελάκια τσαγιού

Οι πρώτες ορατές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στην περιοχή κάτω από τα μάτια μπορεί να εμφανιστούν από την ηλικία των 25 ετών - την ηλικία που μειώνεται η σύνθεση του φυσικού κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος. Οι συστάσεις εμπειρογνωμόνων στον τομέα της κοσμετολογίας θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική απαλλαγή των ρυτίδων κάτω από τα μάτια.

Φροντίδα στο σπίτι κατά των ρυτίδων στην περιοχή των βλεφάρων

 • Χρησιμοποιήστε διορθωτικά προϊόντα ματιών δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.
 • Πάρτε μια μικρή σταγόνα (περίπου το μέγεθος ενός κόκκου φαγόπυρου) του προϊόντος και διανείμετέ το ανάμεσα στα τακάκια των δακτύλων σας, απλώστε το στο δέρμα με απαλές κινήσεις. Αποφύγετε τράβηγμα, τρελός κινήσεις. Μην εφαρμόζετε κρέμα στο κινητό βλέφαρο.
 • Απλώστε αντιγηραντικά προϊόντα από την εξωτερική γωνία στην εσωτερική γωνία, κατά μήκος της γραμμής του λιγότερο τεντώματος της επιδερμίδας, γεμίζοντας τις ρυτίδες με ελαφριά πίεση με τα δάχτυλά σας.
 • Εφαρμόστε μια κρέμα νύχτας τουλάχιστον 40-60 λεπτά πριν τον ύπνο, ειδικά βραδινές φόρμουλες με υψηλή συγκέντρωση ενυδατικών συστατικών. Τέτοια συστατικά συσσωρεύουν καλά την υγρασία και μπορούν να προκαλέσουν οίδημα.
 • Μην εφαρμόζετε προϊόντα κοντά σε βλεννογόνους, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση ή ερεθισμό.

Κοσμετολογία: βασικές θεραπείες για την καταπολέμηση των ρυτίδων κάτω από τα μάτια

όμορφα μάτια χωρίς ρυτίδες

Οι κοσμετολόγοι προσφέρουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία αισθητικών θεραπειών.

6 τρόποι για να αφαιρέσετε τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια στην κοσμετολογία:

 • Πατώντας (kinesiotaping)- Μια ολοένα και πιο δημοφιλής μέθοδος αφαίρεσης των ρυτίδων κάτω από τα μάτια εφαρμόζοντας συγκολλητικές πολύχρωμες ελαστικές ταινίες στο δέρμα - ταινίες που σφίγγουν τους ιστούς και αφαιρούν το πρήξιμο.
 • Μεσοθεραπεία- μέθοδος ένεσης ενός ξεχωριστά επιλεγμένου κοκτέιλ με βάση το υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, θρεπτικά συστατικά κάτω από το δέρμα.
 • Ανύψωση RF- έκθεση στα δερματικά στρώματα του δέρματος με ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας και διέγερση της παραγωγής της δικής του ελαστίνης και κολλαγόνου.
 • Βιο-αναζωογόνηση- η μέθοδος έγχυσης υαλουρονικού οξέος + ενεργού κοκτέιλ κάτω από το δέρμα (ή παράδοση μέσω ρεύματος, υπερήχου, λέιζερ, μαγνητικών κυμάτων κ. λπ. ), η οποία γεμίζει τις ρυτίδες, ωθώντας τα έξω από το εσωτερικό.
 • Λιποπλήρωση- γεμίζοντας την περιοχή των βλεφάρων με τα δικά της λιποκύτταρα. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για όσους έχουν λεπτό και διαφανές δέρμα κάτω από τα μάτια.
 • Μπότοξεγχύεται απευθείας στην περιοχή των σχηματισμένων ρυτίδων και μπλοκάρει τη μιμητική δραστηριότητα για μια περίοδο 3 έως 6 μηνών, η μέθοδος είναι κοινή για τη διόρθωση των ποδιών του κοράκι στις γωνίες των ματιών.

Τεχνικές αφαίρεσης ρυτίδων

μεθόδους που θα αφαιρέσουν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια

Υπάρχουν επίσης κλινικές μέθοδοι για να απαλλαγείτε από εμφανή σημάδια ηλικίας στην περιοχή των βλεφάρων. Τέτοιες μέθοδοι αναζωογόνησης απαιτούν επακόλουθη αποκατάσταση και δίνουν διαρκές αξιοσημείωτο αποτέλεσμα σύσφιξης του δέρματος των βλεφάρων.

Πώς να εξομαλύνετε τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια στην κλινική:

 • Επανεμφάνιση λέιζερ- η έκθεση σε ένα ορισμένο βάθος της επιδερμίδας με ακτίνες φωτός διεγείρει την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου.
 • Βαθιά επανάσταση με λέιζεραφαιρεί κυριολεκτικά το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας και προωθεί τη φυσική της ανανέωση.
 • Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρων- μια ριζική μέθοδο ανύψωσης των βλεφάρων - αφαίρεση της υπερβολικής προεξοχής δέρματος των βλεφάρων και χειρουργική διόρθωση των σάκων κάτω από τα μάτια
 • Χρυσά νήματα (βιονικά νήματα, μεσοθώρακες)- Μια άλλη μέθοδος χειρουργικής διόρθωσης του περιγράμματος του προσώπου, η οποία συνίσταται στην υποδόρια ένεση ιατρικών νημάτων ικανών να σφίγγουν τους ιστούς που πέφτουν και να αναζωογονούν την εικόνα. Η ενίσχυση με κλωστές δεν οδηγεί σε μακροχρόνια ανάρρωση (το οίδημα υποχωρεί την 3η ημέρα μετά τη διαδικασία).

Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια με σωστή καθημερινή φροντίδα;

αντιρυτιδικά μπαλώματα

Ας αναλύσουμε ποια υποχρεωτικά βήματα πρέπει να περιλαμβάνουν μια ρουτίνα ομορφιάς για τη φροντίδα του δέρματος στην περιοχή των βλεφάρων:

 • ΚαθαρισμόςΕπιλέξτε μέσα για αφαίρεση μακιγιάζ με την ένδειξη "για την περιοχή γύρω από τα μάτια. "Η γκάμα των ενεργών καλλυντικών περιλαμβάνει τους ακόλουθους τύπους προϊόντων καθαρισμού: μικκυλιακό νερό, διφασικά υγρά, λοσιόν και τονωτικά, γάλα ή γέλες.
 • Ενυδατικό και θρεπτικό.Δεδομένου ότι η περιοχή των βλεφάρων είναι επιρρεπής σε αφυδάτωση, χρειάζεται άφθονη ενυδάτωση και επαρκή διατροφή. Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν ενυδατικές ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, φυσικά έλαια, καθώς και υψηλή συγκέντρωση βιταμινών και μετάλλων και λιπιδίων.
 • Αντηλιακή προστασία.Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία SPF. Στην γκάμα των φαρμακευτικών καλλυντικών, μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλληλο υποαλλεργικό αντηλιακό, δοκιμασμένο από δερματολόγους, το οποίο θα προστατεύσει το χόριο από την πρόωρη γήρανση και θα το ενυδατώσει καλά.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια με μασάζ;

αντιρυτιδική μασάζ γύρω από τα μάτια

Ο επόμενος αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια είναι ένα ανυψωτικό μασάζ. Μπορείτε να κάνετε ένα τέτοιο μασάζ με τα χέρια σας στο σπίτι, πριν από τη διαδικασία, φροντίστε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας και να εφαρμόσετε μια θρεπτική κρέμα ή λάδι ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

Το μασάζ γίνεται με τα μαξιλάρια των δακτύλων, ελαφρώς κτυπώντας ή ολισθαίνοντας κινήσεις, πρώτα δεξιόστροφα κατά μήκος του κάτω βλεφάρου (από την εξωτερική γωνία των ματιών προς τα μέσα) και κατά μήκος της καμάρας του φρυδιού κατά μήκος του άνω βλεφάρου (από την εσωτερική γωνία προς τα έξω), 15-20 φορές.

Μπορείτε να κρατάτε προκαταρκτικά μια ζεστή πετσέτα μπροστά στα μάτια σας για ένα επιπλέον χαλαρωτικό αποτέλεσμα και καλύτερη διείσδυση των δραστικών ουσιών των καλλυντικών. Το αυτο-μασάζ όχι μόνο θα απαλλαγεί από τα πρόωρα σημάδια γήρανσης, αλλά και από το πρήξιμο των βλεφάρων, το οποίο θα αποτρέψει επίσης την επιδείνωση των ρυτίδων και θα μειώσει τη σοβαρότητά τους.

Λείανση κάτω από τις ρυτίδες των ματιών με άσκηση

Μια άλλη αποτελεσματική επιλογή για την εξομάλυνση των ρυτίδων είναι η γυμναστική των ματιών.

Πώς να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων με τη γυμναστική:

 1. Πάρτε μια χαλαρή και άνετη θέση, ζεστάνετε τις παλάμες σας και τοποθετήστε τις πάνω από τα μάτια σας.
 2. Κλείστε τα μάτια σας και κοιτάξτε αργά αριστερά και δεξιά, πάνω και κάτω. Επαναλάβετε 5-7 φορές.
 3. Χρησιμοποιώντας το μαξιλάρι του δείκτη σας, σχεδιάστε ένα σχήμα οκτώ κατά μήκος του περιγράμματος των ματιών, στο κέντρο της γέφυρας της μύτης. Επαναλάβετε 5-7 φορές.
 4. Τοποθετήστε τα μαξιλάρια των δεικτών σας στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας και στη συνέχεια σύρετε τα αργά, χωρίς πίεση, κατά μήκος του κάτω βλεφάρου σας στη γέφυρα της μύτης σας. Επαναλάβετε 5-7 φορές.
 5. Κλείστε τα βλέφαρα σφιχτά, μην στραγγίζετε. Σφίξτε τους μυς των ματιών σας για 5 δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώστε. Επαναλάβετε 7-10 φορές.
καθαρισμός δέρματος για αναζωογόνηση

Η ζωή αγκαλιάζει τη νεανικότητα του δέρματος γύρω από τα μάτια και την πρόληψη των ρυτίδων

Πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση ρυτίδων - TOP-10 συμβουλές ειδικών:

 1. Δώστε στα μάτια σας ένα διάλειμμα από την παρατεταμένη ανάγνωση, δουλεύοντας σε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο - κάντε μια χαλαρωτική γυμναστική 5 λεπτών ή μασάζ στα βλέφαρα.
 2. Μην χρησιμοποιείτε τακτική κρέμα προσώπου ως περιποίηση του δέρματος γύρω από τα μάτια, τέτοια προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση των βλεννογόνων και πρήξιμο.
 3. Απλώστε μάσκες μία φορά την εβδομάδα για να ενυδατώσετε βαθιά και να θρέψετε βαθιά το δέρμα.
 4. Επιλέξτε την καθημερινή σας φροντίδα ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση της επιδερμίδας. Τα καλλυντικά για τη φροντίδα της περιφερικής περιοχής πρέπει να εγκριθούν από οφθαλμίατροι.
 5. Λιγότερο είναι καλύτερο: Εφαρμόστε τουλάχιστον μια κρέμα και κάντε πίσω 5 mm από την βλεννογόνο μεμβράνη για να αποφύγετε το πρωί πρήξιμο των ιστών.
 6. Παρατηρήστε το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ, είστε πιο συχνά σε εξωτερικούς χώρους, φάτε μια ισορροπημένη διατροφή
 7. Προσπαθήστε να εναλλάξετε τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης: χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με μια νέα φόρμουλα κάθε 4 μήνες για να αποφύγετε το συνηθισμένο δέρμα στα ενεργά συστατικά.
 8. Πλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό - αυτό αποτρέπει την ξηρότητα και την αυξημένη ευαισθησία του δέρματος, τονώνει τους ιστούς και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία.
 9. Παρακολουθήστε τις εκφράσεις του προσώπου σας: προσπαθήστε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας: συνοφρυώστε λιγότερο, τσαλακώστε το μέτωπό σας και στραβίστε.
 10. Επαρκής ύπνος: ύπνος τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, κατά τη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα του δέρματος αρχίζουν να αναγεννώνται ενεργά και να ανανεώνονται, απορροφούν εντατικά δραστικές ουσίες από τη νυχτερινή σας φροντίδα.
λάδια για αναζωογόνηση του προσώπου