Πώς λειτουργεί η κλασματική φωτοθερμόλυση - σε ποιον αντενδείκνυται αυτή η διαδικασία λέιζερ;

κλασματική θερμόλυση για το δέρμα γύρω από τα μάτια

Η κλασματική φωτοθερμόλυση είναι μια μέθοδος αναζωογόνησης λέιζερ μέσω ενός σημείου επίδρασης των ακτίνων λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα στο δέρμα. Χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων, των ραγάδων, των ραγάδων και των σημάτων από τις άγκυρες και την ακμή. Δέκα χρόνια πρακτικής έχουν δείξει την υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια αυτής της μεθόδου.

Οφέλη της κλασματικής φωτοθερμόλυσης

Η κλασματική φωτοθερμόλυση έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα σε σχέση με πολλές άλλες μεθόδους βελτίωσης της υγείας του δέρματος:

 • ασφάλεια και ελάχιστες παρενέργειες ·
 • μη διεισδυτικότητα, αδυναμία προσβολής από ιική ηπατίτιδα, λοίμωξη από HIV και άλλες ασθένειες που μεταδίδονται μέσω αίματος και σωματικών υγρών ·
 • απλή τεχνική
 • ευκολία για τον ασθενή
 • την ικανότητα επιλογής ενός μεμονωμένου προγράμματος έκθεσης με λέιζερ για κάθε ασθενή ·
 • στοχευμένη τοπική θεραπεία ελαττωμάτων του δέρματος, όπως ουλές.
 • ανώδυνο;
 • την ικανότητα χρήσης σε άτομα με οποιοδήποτε φωτοτύπο δέρματος ·
 • αποτελεσματικότητα σε ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας, ξεκινώντας από 16 ετών.
 • σύντομη περίοδος ανάκαμψης.

Λειτουργική αρχή

Μία από τις προκλήσεις της κοσμετολογίας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και ασφαλούς διαδικασίας που είναι ελάχιστα επεμβατική και συνοδεύεται από μια γρήγορη ανάκαμψη. Η κλασματική φωτοθερμόλυση προτάθηκε το 2004. Η μέθοδος περιλαμβάνει τη δημιουργία ξεχωριστών ζωνών υψηλής θερμοκρασίας (μικροθερμικής), που διαχωρίζονται από άθικτες περιοχές. Χάρη σε αυτές τις μη επεξεργασμένες περιοχές, το επιθήλιο αποκαθίσταται γρήγορα μετά την έκθεση στο λέιζερ.

Μετά από κλινικές δοκιμές, διαπιστώθηκε ότι 3 μήνες μετά τη διαδικασία κλασματικής φωτοθερμόλυσης, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια μειώθηκαν στο ένα τρίτο των ασθενών και η κατάσταση του δέρματος στα αντιβράχια βελτιώθηκε στα μισά άτομα. Οι μικροθερμικές ζώνες εντοπίστηκαν στο χόριο σε βάθος 0, 4 mm, η διάμετρος τους ήταν 0, 1 mm και η απόσταση μεταξύ τους ήταν 0, 25 mm.

Στη συνέχεια, βελτιώθηκαν οι συσκευές κλασματικής φωτοθερμόλυσης, οι οποίες επέτρεψαν στους γιατρούς να αλλάξουν την ενέργεια λέιζερ και τα χαρακτηριστικά των μικροθερμικών ζωνών. Αυτό κατέστησε δυνατή τη χρήση της κλασματικής διαδικασίας αναζωογόνησης λέιζερ για την επίτευξη μιας ποικιλίας καλλυντικών εργασιών.

Για να καταλάβουμε τι είναι, είναι απαραίτητο να φανταστούμε τον μηχανισμό δράσης της κλασματικής φωτοθερμόλυσης. Για χειρισμό, χρησιμοποιούνται πολύ μικρές ακτινοβολίες λέιζερ με ακρίβεια κατευθυνόμενες (κλασματικές). Προκαλούν μικροσκοπική βλάβη στον ιστό προς θεραπεία.

Με κλασματική ακτινοβολία λέιζερ, αυξάνεται η τοπική θερμοκρασία μικρών περιοχών της επιδερμίδας και του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε θέρμανση ενδοκυτταρικού νερού και στην καταστροφή των κυττάρων. Αυτό ενεργοποιεί τις αναγεννητικές διεργασίες, διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και το σχηματισμό νέων επιθηλιακών κυττάρων. Ο σχηματισμός κολλαγόνου συνοδεύεται από μακροπρόθεσμα αποτελέσματα με τη μορφή αυξημένης πυκνότητας του δέρματος και εξομάλυνσης των ρυτίδων.

Σε μοριακό επίπεδο, οι αλλαγές περιλαμβάνουν την εμφάνιση πρωτεϊνών θερμικού σοκ, μετασχηματιστικών αυξητικών παραγόντων, υαλουρονικού οξέος και άλλων ουσιών που επιταχύνουν την εξάλειψη των κατεστραμμένων περιοχών κολλαγόνου από το κύτταρο και τον σχηματισμό νέων μορίων κολλαγόνου. Η αποκατάσταση του επιφανειακού στρώματος του δέρματος πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την έκθεση. Τα κατεστραμμένα κύτταρα απολέγονται εντελώς από την επιφάνεια μετά από 2 εβδομάδες.

Στα κλάσματα ενεργοποιούνται διεργασίες εντατικής αποκατάστασης, καθώς η ικανότητα αναγέννησης των ιστών του δέρματος είναι πολύ υψηλή. Το σημειακό αποτέλεσμα παρέχει επαρκή παροχή υγιών κυττάρων, τα οποία χρησιμεύουν ως πηγή νέων επιθηλιακών κυττάρων.

Η κλασματική φωτοθερμόλυση, ή η θεραπεία με φραξέλ, αποφεύγει το σχηματισμό υποβαθμισμένων κηλίδων σε άτομα με σκούρο δέρμα, καθώς δεν οδηγεί στην καταστροφή μελανοκυττάρων - χρωστικών κυττάρων. Κάτω από τη δράση ενός λέιζερ, η χρωστική της μελανίνης αναδιανέμεται, η οποία εξαλείφει την επιδερμίδα.

κλασματική αρχή λειτουργίας λέιζερ

Τι αποτέλεσμα να περιμένεις

Για να διατηρήσετε την ψυχή σας εντελώς ήρεμη, διαβάστε τις κριτικές εκείνων που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αυτήν τη διαδικασία: απόλαυση, θαυμασμός και απόλυτη ικανοποίηση με την ίδια τη διαδικασία και τα αποτελέσματά της. Σχετικά ανώδυνο, γρήγορο, χωρίς χειρουργική επέμβαση και μακρά περίοδο αποκατάστασης, η κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου θα σας χαρίσει τη χαρά του λαμπερού νεανικού και υγιούς δέρματος:

 • θα σας ανακουφίσει από ουλές, φλέβες αραχνών, ραγάδες στο πρόσωπο.
 • μειώνει τους πόρους
 • θα λευκαίνει το δέρμα του προσώπου από τη μελάγχρωση.
 • θα σφίξει το αφρώδες δέρμα, θα το κάνει πιο ελαστικό και ελαστικό, καθώς η ελαστίνη και το κολλαγόνο θα συντεθούν στα κύτταρα του δέρματος υπό την επίδραση του λέιζερ.
 • απαλύνει τις ρυτίδες.
 • δεν θα αφήσει ένα ίχνος "κοράκι"?
 • θα βελτιώσει την επιδερμίδα.
 • θα οξύνει το περίγραμμα του προσώπου.

Το αποτέλεσμα θα είναι ορατό εντός μίας εβδομάδας μετά την πρώτη διαδικασία. Για να το ενοποιήσετε και να συνεχίσετε να εργάζεστε με τη δική σας νεολαία, συνιστάται η διεξαγωγή αρκετών συνεδριών: η συχνότητα και η κανονικότητά τους θα καθοριστεί και θα συμβουλευτεί ο γιατρός.

Τύποι διαδικασίας

Στην κοσμετολογία χρησιμοποιούνται δύο τύποι κλασματικής φωτοθερμόλυσης - αφαιρετικός και μη αφαιρετικός.

Μη αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση

Σε περιπτώσεις όπου απαιτείται αποτελεσματικό αποτέλεσμα χωρίς έντονη βλάβη και μεγάλη περίοδο ανάκαμψης, χρησιμοποιείται μη αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση. Χρησιμοποιείται με επιτυχία για την εξομάλυνση των ρυτίδων, την ανύψωση, τη βελτίωση της εμφάνισης, την εξάλειψη των ουλών και των σημείων ηλικίας. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί λέιζερ erbium που διεισδύει στην επιδερμίδα και δεν την καταστρέφει. Ένας άλλος τύπος ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται για τη μη αφαιρετική κλασματική διαδικασία είναι το λέιζερ thulium με μήκος κύματος 1, 93 nm.

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει μια εξαιρετική επίδραση της διαδικασίας για την εξάλειψη των ουλών της ακμής. Χρησιμοποιήθηκε κλασματική φωτοθερμόλυση με λέιζερ erbium με μήκος κύματος 1, 54 nm. Έξι μήνες μετά την επέμβαση, σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στο 83-98% των ασθενών, ανάλογα με τη σοβαρότητα των αλλαγών στο δέρμα του δέρματος.

Η μη αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία κηλίδων ηλικίας. Επιπλέον, σας επιτρέπει να εξαλείψετε περιοχές υποχρωματισμού, προκαλώντας αναδιανομή της χρωστικής μελανίνης στο δέρμα.

Η μη αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση έχει μακροχρόνια επίδραση. Έτσι, η κατάσταση του δέρματος μετά τη θεραπεία της ακμής βελτιώνεται συνεχώς για 2 χρόνια μετά από 4 συνεδρίες. Η θεραπεία των ραγάδων συνοδεύεται όχι μόνο από την αφαίρεση των ίδιων των ραγάδων, αλλά και από την αύξηση της ελαστικότητας των γύρω ιστών. Η μη αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση του προσώπου προκαλεί σημαντική μείωση των ρυτίδων στο μέτωπο και τον αυχένα για τουλάχιστον 3 μήνες μετά την έκθεση.

Ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά από κλασματική φωτοθερμόλυση εμφανίζονται στο 5% των ασθενών. Αυτές περιλαμβάνουν ερυθρότητα ή μελάγχρωση στην περιοχή θεραπείας. Πολύ λιγότερο συχνά υπάρχει επιδείνωση μόλυνσης από έρπητα και ακμής. Ωστόσο, αυτά τα φαινόμενα θα εξαφανιστούν σύντομα. Δεν έχουν αναφερθεί μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις.

Αμέσως μετά τη διαδικασία, ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν ελαφρύ πόνο και αυξημένη ευαισθησία στην περιοχή της θεραπείας, αλλά αυτά τα φαινόμενα είναι επίσης βραχύβια.

Έτσι, η μη αφαιρετική κλασματική θεραπεία με λέιζερ είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την εξάλειψη των ατροφικών ουλών, της ακμής και των μικρών ουλών, των διαταραχών μελάγχρωσης. Η διαδικασία πολύ σπάνια συνοδεύεται από παρενέργειες και η δράση της διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

παρενέργεια της διαδικασίας κλασματικής αναζωογόνησης

Αφαιρετική φωτοθερμόλυση

Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές αφαιρετικές τεχνικές, η αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση συνοδεύεται από μικρότερη περίοδο ανάκαμψης με την ίδια απόδοση.

Η τεχνική χρησιμοποιείται από το 2007, όταν η αποτελεσματικότητα της φωτοαναζωογόνησης αποδείχθηκε χρησιμοποιώντας το παράδειγμα λέιζερ CO2. Η δέσμη λέιζερ δημιουργεί περιοχές βλάβης του δέρματος σε ένα προκαθορισμένο βάθος, η οποία συνοδεύεται από την καταστροφή και την πήξη των πρωτεϊνών των επιφανειακών δερματικών κυττάρων. Το νέο κολλαγόνο σχηματίζεται εντός τουλάχιστον 3 μηνών μετά την έκθεση, σε σύγκριση με 1 μήνα για τη μη αφαιρετική τεχνική.

Η χρήση συσκευών με δράση λέιζερ CO2 (μήκος κύματος 10, 6 nm) ή λέιζερ erbium (μήκος κύματος 2, 79 ή 2, 94 nm) ενισχύει το δέρμα, αφαιρεί τις βαθιές ρυτίδες και απομακρύνει τις ουλές και τα σημάδια, καθώς και τα σημεία ηλικίας.

Λόγω του μεγαλύτερου μήκους κύματος, το λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έντονα αισθητικά ελαττώματα. Το λέιζερ Erbium με μικρότερο μήκος κύματος έχει μικρότερο και πολύ πιο γρήγορο αποτέλεσμα, λόγω του οποίου η περιοχή υψηλής θερμοκρασίας πρακτικά δεν εξαπλώνεται στον περιβάλλοντα ιστό. Αυτό συνοδεύεται από ένα πιο απαλό και ασφαλέστερο αποτέλεσμα.

Έχουν επιτευχθεί καλά αποτελέσματα στη θεραπεία ασθενειών των ιστών της μύτης - ρινόφημα χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική. Η ασθένεια συνοδεύεται από ερυθρότητα και πάχυνση του δέρματος στη μύτη, γεγονός που οδηγεί σε μη ελκυστική εμφάνιση του ασθενούς. Μετά από 3 μήνες μετά τη διαδικασία, το αποτέλεσμα παρατηρείται στο 69% των ασθενών, ενώ δεν σχηματίζονται ουλές ή μελάγχρωση και δεν εμφανίζονται μολυσματικές επιπλοκές.

Σε σύγκριση με τη μη αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση, η αφαίρεση είναι ελαφρώς πιο επώδυνη κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη συνεδρία. Η ταλαιπωρία είναι πιο συχνή όταν χρησιμοποιείτε λέιζερ erbium. Για 2 εβδομάδες, οι ασθενείς παραμένουν κόκκινοι και πρησμένοι στην περιοχή της θεραπείας. Αυτά τα εφέ είναι πιο χαρακτηριστικά ενός λέιζερ CO2.

Η μη αφαιρετική κλασματική τεχνική προσελκύει ασθενείς με γρήγορη ανάρρωση και ελάχιστες παρενέργειες. Ωστόσο, η αφαιρετική φωτοθερμόλυση είναι πιο αποτελεσματική και ασφαλέστερη από τη συμβατική αφαίρεση λέιζερ. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αφαίρεση βαθιών ρυτίδων, ουλών και ουλών.

πριν και μετά τη διαδικασία κλασματικής αναζωογόνησηςεπίδραση της αναζωογόνησης της ειλικρίνειας

Ενδείξεις και αντενδείξεις

Η διαδικασία χρησιμοποιείται για πολλά καλλυντικά προβλήματα:

 • διαταραχές μελάγχρωσης (κηλίδες, συμπεριλαμβανομένων των γεροντικών και που σχηματίζονται υπό την επίδραση του ήλιου).
 • σημάδια γήρανσης του δέρματος
 • βαθιές ρυτίδες
 • κλασματική φωτοθερμόλυση των βλεφάρων, εξαλείφοντας τις λεπτές ρυτίδες πάνω τους.
 • διογκωμένοι πόροι
 • τις συνέπειες της ακμής?
 • ραβδώσεις και ουλές
 • αλλαγές σε ευαίσθητες περιοχές (βούρτσα, ντεκολτέ, βλέφαρα).

Η διαδικασία δεν μπορεί να εκτελεστεί σε όλα τα άτομα. Υπάρχουν απόλυτες αντενδείξεις για κλασματική θερμόλυση, στην οποία πρέπει να επιλεγούν και άλλες καλλυντικές μέθοδοι:

 • λήψη φαρμάκων - πρόδρομοι βιταμίνης Α (ρετινοειδή)
 • υπάρχουσες τραχιές χηλοειδείς ουλές, για παράδειγμα, μετά από χειρουργικές επεμβάσεις ή εγκαύματα, υποδηλώνοντας κακή αναγέννηση του δέρματος
 • εγκυμοσύνη και θηλασμός
 • επιληψία;
 • οξείες λοιμώξεις (αναπνευστικές ασθένειες, επιδείνωση της αμυγδαλίτιδας, χολοκυστίτιδα ή πυελονεφρίτιδα, καντιντίαση από το στόμα, λοίμωξη από έρπητα στο οξύ στάδιο και άλλα).
 • μακροχρόνια πρόσληψη γλυκοκορτικοειδών στο εσωτερικό, κυτταροστατικά, ανοσοκατασταλτικά, αντιβιοτικά.
 • κακοήθεις όγκοι οποιουδήποτε οργάνου.
 • επιδείνωση της ψωρίασης.

Η διεξαγωγή της διαδικασίας στο πλαίσιο αυτών των καταστάσεων συνοδεύεται από αργή ανάρρωση, σχηματισμό κηλίδων και ουλών ηλικίας και προσθήκη δευτερογενούς λοίμωξης.

Σε ορισμένες συνθήκες, ο χειρισμός αναβάλλεται, αλλά μετά την ανάρρωση, η επιδείνωση υποχωρεί ή ορισμένες προφυλάξεις, μπορεί να πραγματοποιηθεί:

 • δερματίτιδα στην περιοχή της προτεινόμενης παρέμβασης ·
 • δυσανεξία στα φάρμακα για τοπική αναισθησία ή άλλα αναλγητικά (νοβοκαΐνη, λιδοκαΐνη, τριμεκαΐνη, υπερακαΐνη και άλλα).
 • χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, σοβαρός υποθυρεοειδισμός (μειωμένη λειτουργία του θυρεοειδούς), σοβαρός σακχαρώδης διαβήτης.
 • πολλαπλά γραμμομόρια και κονδυλώματα στον τομέα της εφαρμογής λέιζερ.
 • προηγούμενες διαδικασίες αναζωογόνησης στο επίπεδο του δέρματος (3 μήνες) ή της επιδερμίδας (10 ημέρες πριν από την παρέμβαση) ·
 • αυτοάνοσες ασθένειες - συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σκληρόδερμα, δερματομυοσίτιδα.
 • Λοίμωξη από τον ιό HIV, ηπατίτιδα Β και Γ ·
 • αδυναμία πλήρους φροντίδας του δέρματος κατά την περίοδο ανάρρωσης.

Πώς γίνεται η διαδικασία

2 εβδομάδες πριν από την κλασματική φωτοθερμόλυση, πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που προκαλούν βλάβη στο δέρμα, όπως απολέπιση και φλούδες. Είναι απαραίτητο να σταματήσετε προσωρινά τη χρήση εξωτερικών παρασκευασμάτων που περιέχουν τις ακόλουθες ουσίες:

 • ρετινόλη;
 • σαλικυλικό οξύ;
 • γλυκολικό οξύ.
Η φωτοθερμόλυση είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τη χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ και την ανάπλαση με λέιζερ. Μόνο ένας κοσμετολόγος μπορεί να πραγματοποιήσει τη διαδικασία.

Πρώτον, ο ειδικός καθαρίζει την επιφάνεια του δέρματος του ασθενούς με ένα βαμβάκι και εφαρμόζει μια αναισθητική κρέμα που περιέχει ένα τοπικό αναισθητικό. Μετά την αναισθησία, εφαρμόζεται μια αλοιφή για να διευκολυνθεί η ολίσθηση της συσκευής.

Στη συνέχεια, η θεραπεία της προβληματικής περιοχής ξεκινά με τη βοήθεια ενός ειδικού ακροφυσίου. Χάρη στην αναισθησία και τη ροή ψυχρού αέρα που παρέχεται στην περιοχή θεραπείας, η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη. Κατά τη διάρκεια αυτού, μόνο μια αχνή αίσθηση μυρμήγκιασμα μπορεί να γίνει αισθητή. Ο γιατρός αντιμετωπίζει το δέρμα με κινήσεις με τη μορφή πλέγματος σε επιφάνεια έως 2 cm2. . .

Ο χρόνος συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή της περιοχής θεραπείας και είναι περίπου 30 λεπτά. Μπορεί να χρειαστούν 40 λεπτά για να επουλωθούν ραγάδες στους γοφούς και την κοιλιά.

Η διαδικασία στην αρχική συσκευή Fraxel έχει 4 κύριους τρόπους με διαφορετικά βάθη διείσδυσης λέιζερ:

 • Λεπτή (απαλή) - ήπια επιφανειακή επίδραση, ιδανική για τη θεραπεία του δέρματος των βλεφάρων, των μαστικών αδένων και άλλων ευαίσθητων περιοχών.
 • Επιδιόρθωση (αποκατάσταση) - επίδραση στα βαθιά στρώματα του δέρματος, η οποία ενεργοποιεί την αποκατάσταση του εσωτερικού στρώματος του δέρματος. Ιδανικό για την αφαίρεση βαθιών ρυτίδων, ουλών, φλεβών αράχνης, διογκωμένων πόρων.
 • Επαναφορά (αποκατάσταση, ανανέωση) - η πιο κοινή τεχνική που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε ρηχές ρυτίδες, να απαλλαγείτε από σημάδια γήρανσης, μικρές ουλές μετά την ακμή.
 • Το Restore Dual είναι μια διαδικασία φωτοθερμόλυσης χρησιμοποιώντας λέιζερ erbium και thulium, η οποία είναι ασφαλέστερη. Χρησιμοποιείται για όλες τις ενδείξεις για τη θεραπεία με fraxel.

Για το καλύτερο αποτέλεσμα, συνήθως χρειάζονται 3 έως 8 θεραπείες σε διαστήματα 1 μήνα. Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από τον γιατρό. Εξαρτάται από τη σοβαρότητα της βλάβης και την περιοχή που αντιμετωπίζεται.

το αποτέλεσμα της κλασματικής αναζωογόνησηςκλασματική αναζωογόνηση των βλεφάρων

Περίοδος αποκατάστασης

Αμέσως μετά την έκθεση, ο αισθητικός δροσίζει το δέρμα και εφαρμόζει μια ενυδατική κρέμα σε αυτό και στη συνέχεια εξηγεί λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά της φροντίδας της περιοχής που έχει υποστεί θεραπεία.

Για τις πρώτες 5 ημέρες, δεν πρέπει να κοιμάστε στο στομάχι σας. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα στην περιοχή θεραπείας τρεις φορές την ημέρα. Για 2 εβδομάδες μετά τη φωτοθερμόλυση, μην χρησιμοποιείτε τα προϊόντα με βάση ρετινόλη, σαλικυλικά και γλυκολικά οξέα, που αναφέρονται παραπάνω.

Συνιστάται να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως για 2 μήνες. Όταν πηγαίνετε έξω, πρέπει να εφαρμόσετε αντηλιακό με SPF 30-50 και να εφαρμόσετε ξανά μετά από κάθε 2 ώρες που βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης, συνιστάται να σταματήσετε το κάπνισμα, καθώς τα συστατικά του καπνού καπνού επιβραδύνουν την ανάκαμψη και επιδεινώνουν την επίδραση της φωτοθερμόλυσης.

Μετά τη διαδικασία, ορισμένοι ασθενείς έχουν ελαφρώς κοκκινωμένο και πρησμένο δέρμα. Αυτό το αποτέλεσμα διαρκεί συνήθως 1-3 ημέρες. Όταν η ερυθρότητα εξαφανίζεται, συνιστάται να επιστρέψετε στο ραντεβού του γιατρού για να αξιολογήσετε το πρώτο αποτέλεσμα της θεραπείας.

Μια αίσθηση καψίματος μπορεί να ενοχλήσει τον ασθενή για 2-3 ημέρες. Μπορείτε να το ανακουφίσετε με κρύες κομπρέσες.

Το πρήξιμο είναι μια εκδήλωση της φυσιολογικής δράσης του λέιζερ στο χόριο. Εμφανίζεται αμέσως μετά τη συνεδρία και φτάνει τη μέγιστη βαρύτητά του σε μια μέρα. Το οίδημα είναι πιο έντονο κατά τη θεραπεία των βλεφάρων και της περιοχής γύρω από τα μάτια. Μετά από 2-3 ημέρες, αυτό το σύμπτωμα εξαφανίζεται από μόνο του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά τη θεραπεία, το δέρμα μαυρίζει, το οποίο εξαφανίζεται μετά από 2 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η ξηρότητα και το αίσθημα σφίξιμου μπορεί να ενοχλούν, τα οποία εξαλείφονται με τη βοήθεια μιας ενυδατικής κρέμας.

Με τη σωστή θεραπεία του δέρματος και την τήρηση όλων των συστάσεων για τη φροντίδα του, οι παρενέργειες εξαφανίζονται πλήρως μετά από 2 εβδομάδες.

Εάν έχει πραγματοποιηθεί η πλήρης πορεία της θεραπείας, η επίδραση της φωτοθερμόλυσης διαρκεί τουλάχιστον 3 χρόνια.

το αποτέλεσμα της διαδικασίας κλασματικής αναζωογόνησης

Η κλασματική φωτοθερμόλυση με λέιζερ πραγματοποιείται για την αναζωογόνηση, την εξάλειψη των ρυτίδων, της χρώσης, των ραγάδων και των ουλών. Είναι ασφαλέστερο από τη συμβατική παρέμβαση με λέιζερ, αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικό. Η περίοδος αποκατάστασης είναι σύντομη και δεν συνοδεύεται από σοβαρές παρενέργειες. Συνιστάται η κλασματική φωτοθερμόλυση για όλους τους ασθενείς που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος και να διατηρήσουν τη νεανικότητά τους.