Αναζωογόνηση λέιζερ Fraxel

Πριν από δέκα χρόνια, Αμερικανοί επιστήμονες παρουσίασαν μια νέα εξέλιξη σε γιατρούς και αισθητικούς - το λέιζερ Fraxel για τον καθαρισμό του προσώπου και την αναζωογόνηση του δέρματος. Η τεχνολογία αποδείχθηκε χρήσιμη, συνηθίστηκε, αλλά δεν βρήκαν ένα ειδικό όνομα για αυτό - στις τιμές των ινστιτούτων αισθητικής και στην καθημερινή ζωή, η διαδικασία της κλασματικής αναζωογόνησης ονομάζεται τώρα Fraxel.

Τι είναι η αναζωογόνηση λέιζερ Fraxel

Η τεχνολογία Fraxel χρησιμοποιείται για απολέπιση λέιζερ (φωτοθερμόλυση) του προσώπου και του σώματος. Από μόνη της, η αναζωογόνηση του δέρματος με το φως λέιζερ είναι μια πολύ παλιά τεχνική υλικού που χρησιμοποιείται παντού. Η ανακάλυψη του Fraxel είναι ότι η ίδια η ακτινοβολία σε συσκευές δεν παρέχεται σε συνεχή ροή, όπως για παράδειγμα στα λέιζερ CO2. Οι επιστήμονες έχουν βρει την ιδέα να χωρίσουν τη ροή του φωτός και να την μετατρέψουν σε μια δέσμη εξαιρετικά λεπτών ακτίνων διαφορετικών μηκών. Ο γιατρός που εργάζεται με την εγκατάσταση μπορεί να προσαρμόσει το βάθος της διείσδυσης - μπορεί να είναι 0, 3 mm ή 1, 9 mm - ανάλογα με το πρόβλημα με το οποίο ήρθε ο ασθενής. Η ακτινοβόληση με σημειακό λέιζερ είναι ευεργετική επειδή βοηθά στην ανάπτυξη νέων κυττάρων. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της προβληματικής περιοχής με εξαιρετικά λεπτές ακτίνες, σχηματίζονται οι λεγόμενες ζώνες μικροθερμικής θεραπείας (περιοχές δέρματος σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 1 mm), πρακτικά δεν υπάρχουν κενά.Όταν σε κάθε τέτοια μικρο-διάθλαση ο μεταβολισμός αρχίζει να ρέει πιο έντονα, είναι φυσικό ολόκληρη η περιοχή που έχει υποστεί αγωγή να ανακάμψει γρηγορότερα.

Η τελευταία εξέλιξη, το Fraxel της 4ης γενιάς, ενεργεί επίσης στο ανώτερο στρώμα του δέρματος - αυτή η τεχνολογία ονομάζεται αφαιρετική επικάλυψη (σε αντίθεση με τη μη αφαιρετική, η οποία εκτελείται με άλλους τύπους λέιζερ). Σε προβληματικές περιοχές - όπου υπάρχουν ρυτίδες, ουλές, μετά την ακμή, σημεία ηλικίας - τα κύτταρα του ανώτερου στρώματος γερνούν ή έχουν υποστεί βλάβη. Όταν καίγονται από ακτίνες μικρού μήκους, η κατεστραμμένη περιοχή αποκαθίσταται, αλλά με νέα και υγιή κύτταρα. Επομένως, το δέρμα μετά τη θεραπεία με λέιζερ γίνεται καθαρότερο και ελαφρύτερο, εξαφανίζονται κηλίδες χρωστικής, ουλές και ραγάδες (ραγάδες).

Η τεχνολογία Fraxel δεν θα βοηθήσει να απαλλαγείτε εντελώς από τις ρυτίδες, ιδιαίτερα από τις βαθιές - θα είναι δυνατή μόνο η εξομάλυνση των λεπτών ματιών γύρω από τα μάτια ή τα χείλη.

Όταν απαιτείται αναζωογόνηση του Fraxel

Το ξεφλούδισμα με λέιζερ με χρήση της τεχνολογίας Fraxel συνιστάται σε γυναίκες και άνδρες ηλικίας 30-50 ετών που έχουν ήδη σημειώσει αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία:

 • το δέρμα έχει χάσει τον τόνο του, έχει γίνει αφρώδες.
 • οι πόροι διευρύνονται, η επιδερμίδα επιδεινώνεται - το δέρμα έχει γίνει γκρι, γήινο.
 • το δέρμα είναι ανώμαλο, υπάρχουν ορατά σημάδια, ίχνη μετα-ακμής?
 • έχουν εμφανιστεί σημεία ηλικίας.
 • εμφανίστηκαν ρυτίδες.

Επιτρέπεται η θεραπεία σχεδόν όλων των περιοχών με λέιζερ: πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ, χέρια, χέρια, πόδια, πλάτη.

πώς το κλασματικό λέιζερ επηρεάζει τα στρώματα του δέρματος

Αντενδείξεις για χρήση

Η απολέπιση με λέιζερ αντενδείκνυται σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και άτομα με καρκίνο. Η διαδικασία θα πρέπει να αναβληθεί για όσους αντιμετωπίζουν επιδείνωση των ιογενών και μολυσματικών ασθενειών. Για οποιεσδήποτε δερματικές παθήσεις (ψωρίαση, δερματίτιδα, έρπητα) και μηχανικές βλάβες στην περιοχή που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με λέιζερ, δεν γίνεται επίσης ξεφλούδισμα - έως ότου ο ασθενής αναρρώσει πλήρως.

Σχετικές αντενδείξεις - οι διαδικασίες καθαρισμού του δέρματος πραγματοποιούνται μετά από 3 μήνες πριν από το Fraxel. Σε αυτήν την περίπτωση, η πιθανότητα απολέπισης με λέιζερ θα πρέπει να ελέγχεται με έναν αισθητικό. Πρέπει επίσης να προειδοποιήσετε το γιατρό σας για τις αλλεργίες στα φάρμακα για τον πόνο.

Τύποι λέιζερ Fraxel - πίνακας

Τύπος λέιζερ Ερβιο Έρβιο και θούλιο Ερβιο Κλασματικό λέιζερ CO2
Ποια διαδικασία μπορεί να εκτελεστεί Κλασματική φωτοθερμόλυση
(αναδόμηση δέρματος)
Φωτοθερμόλυση χωρίς αφαίρεση Επιφανειακή κλασματική φωτοθερμόλυση
(αναδόμηση δέρματος)
Κλασματική αφαιρετική επανεμφάνιση
Λειτουργική αρχή Με ελάχιστη επιφάνεια της ζώνης μικροθερμικής θεραπείας, όλα τα στρώματα του δέρματος αντιμετωπίζονται. Το βάθος διείσδυσης των ακτίνων ρυθμίζεται αυτόματα - από το σύστημα σάρωσης της συσκευής. Το δέρμα αντιμετωπίζεται με ακτίνες διαφορετικού μήκους: το λέιζερ θείου λειτουργεί στην επιδερμίδα, καταστρέφοντας παλιά κύτταρα, λέιζερ erbium - στα βαθιά στρώματα του δέρματος. Τα κύματα φωτός μικρού μήκους κύματος δρουν στο δικτυωτό στρώμα του δέρματος, όπου βρίσκεται το ικρίωμα κολλαγόνου. Η ακτινοβολία βοηθά στην αποκατάσταση αυτού του πλαισίου. Το έντονο φως καίει τις μικρο-περιοχές του ανώτερου στρώματος του δέρματος και στη συνέχεια σχηματίζονται νέα και υγιή κύτταρα στη θέση τους.
Μήκος κύματος (nm) 1550 1550 (για το erbium), 1927 (για το θούλιο) 1420 10. 600
Βάθος διείσδυσης (mm) Έως 1, 4 Έως 1, 92 Έως 0, 65 Έως 1, 6
Ραντεβού Αποκατάσταση δέρματος μετά από εγκαύματα, ουλές, ακμή, φωτοαναζωογόνηση, θεραπεία ρυτίδων ηλικίας Θεραπεία μετά την ακμή, αφαίρεση ουλών, ουλών και σημείων ηλικίας, μείωση των ρυτίδων Εξάλειψη ελαττωμάτων σε λεπτό και ευαίσθητο δέρμα - ρυτίδες στα βλέφαρα ή ραγάδες στους μαστικούς αδένες Θεραπεία ρυτίδων, ουλών, ραγάδων, αφαίρεσης σημείων ηλικίας και σημείων δυσχρωμίας (αποχρωματισμός) του δέρματος, μείωση των πόρων
αναζωογόνηση προσώπου με κλασματικό λέιζερ

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αναζωογόνησης λέιζερ Fraxel

Το μειονέκτημα της κλασματικής αναζωογόνησης, σε γενικές γραμμές, είναι μόνο ένα - υψηλό κόστος.Πολλοί ασθενείς - από εκείνους που έχουν δοκιμάσει - θεωρούν την τιμή της διαδικασίας αδικαιολόγητη και λένε ότι μια πορεία αναζωογόνησης με λέιζερ μπορεί να ολοκληρωθεί με λιγότερα χρήματα.

Από τα πλεονεκτήματα του Fraxel:

 • η διαδικασία είναι καθολική, κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.
 • έχει ελάχιστες αντενδείξεις.
 • η πιθανότητα επιπλοκών είναι μικρή.
 • το δέρμα ανακτά γρήγορα.
 • το αποτέλεσμα διαρκεί αρκετά χρόνια.
πώς επηρεάζει το λέιζερ το δέρμα

Προετοιμασία για τη διαδικασία fraxel

Η προετοιμασία για τη διαδικασία ξεκινά σε περίπου έξι μήνες - με την άρνηση λήψης ορισμένων φαρμάκων. Θα πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε φάρμακα αραίωσης αίματος για λίγο, τα οποία σχεδόν κάθε δεύτερη γυναίκα πίνει μετά από τριάντα. Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο, εγκαταλείψτε τα κρεβάτια μαυρίσματος για λίγο - μικρές θυσίες αργότερα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε μεγάλα προβλήματα. Όταν βγείτε έξω, ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα, φορέστε αντηλιακό. Θα χρειαστούν περίπου 3-4 εβδομάδες για να υπομείνουν τέτοιες δυσκολίες, μέχρι την καθορισμένη ημέρα.

Σε δύο εβδομάδες, συνιστάται η εναλλαγή σε απαλή φροντίδα του δέρματος, η εγκατάλειψη του σπιτιού και οι χημικές φλούδες, η ανύψωση, οι ενέσεις (αυτές είναι γενικές συστάσεις και επιτρέπονται ορισμένοι τύποι διαδικασιών, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κοσμετολόγο δερματολόγου για αυτό).

Την ημέρα X, εγκαταλείψτε το μακιγιάζ και τους φακούς επαφής και προσπαθήστε να μην πίνετε πολλά υγρά - έτσι ώστε να μην υπάρχει σοβαρό πρήξιμο στη συνέχεια. Μπορείτε να γευματίσετε 1-2 ώρες πριν επισκεφθείτε το σαλόνι.

Πώς είναι η διαδικασία αναζωογόνησης με λέιζερ;

Τι θα γίνει στο σαλόνι

Ο γιατρός αντιμετωπίζει το δέρμα με αντισηπτικό, εφαρμόζει αναισθητικό - συνήθως αλοιφή ή γέλη με λιδοκαΐνη. Εφαρμόζεται ένα στρώμα γέλης επαφής στην κορυφή - απαιτείται για να κάνει τον αισθητήρα να γλιστρά πιο εύκολα πάνω στο δέρμα (για την τελευταία γενιά λέιζερ Fraxel Dual, το τζελ δεν χρειάζεται πλέον). Το σχήμα θεραπείας για την επιλεγμένη περιοχή είναι ένα είδος πλέγματος - δηλαδή, ο γιατρός οδηγεί το ακροφύσιο σε ευθείες γραμμές προς τη μία κατεύθυνση και μετά στην άλλη. Τα εξαρτήματα μπορεί να έχουν μέγεθος 7x7 mm και 15x15 mm, έτσι ώστε η περιοχή που φωτίζεται με μία προσέγγιση να είναι 0, 5-2 cm2.

Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για τη θεραπεία του προσώπου και του λαιμού, 10 λεπτά για τα χέρια και έως και 40 λεπτά για το στομάχι, το στήθος, τους γοφούς. Κάτω από αναισθησία, ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο, μόνο μια ελαφριά αίσθηση καψίματος και αίσθημα μυρμηγκιάσματος. Μπορεί να εμφανιστούν δυσάρεστες αισθήσεις μετά τη διαδικασία.Η αλοιφή Depanthenol βοηθά στη μείωση των οδυνηρών αισθήσεων και στην επιτάχυνση της επούλωσης του δέρματος.. . . Ωστόσο, ο γιατρός δίνει συνήθως όλες τις συστάσεις για φροντίδα τις πρώτες ημέρες μετά τη διαδικασία.

Πόσες διαδικασίες θα χρειαστούν

Ακόμα και μετά από μια διαδικασία, το δέρμα θα λάμψει και ακόμη και λίγο. Η πορεία της θεραπείας, κατά κανόνα, διαρκεί έως και έξι μήνες: για ένα ορατό αποτέλεσμα, πρέπει να περάσετε 3-4 συνεδρίες αναζωογόνησης με λέιζερ με διάλειμμα 1-1, 5 μηνών.

πώς αλλάζει το δέρμα μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ

Τι αποτέλεσμα μπορείτε να περιμένετε

2-3 ημέρες μετά τη διαδικασία, το οίδημα υποχωρεί, τα κατεστραμμένα κύτταρα αποκαθίστανται - δεν παρατηρούνται ίχνη εγκαυμάτων ή ερυθρότητας. Ένα ελαφρύ ματ μαύρισμα εμφανίζεται στο δέρμα, η επιδερμίδα εξομαλύνεται.Αλλά χρειάζεται χρόνος για την αναγέννηση των κυττάρων.Περίπου ένα μήνα μετά την πρώτη διαδικασία, θα είναι αισθητό πώς το οβάλ του προσώπου έχει σφίξει, το αγγειακό δίκτυο έχει γίνει μικρότερο και τα σημεία ηλικίας έχουν ελαφρύνει. Μετά από 3-4 μήνες, το πλαίσιο κολλαγόνου αποκαθίσταται - οι ρυτίδες εξομαλύνονται, ο τόνος του δέρματος αυξάνεται και η γυναίκα φαίνεται ήδη 5 ή ακόμη και 10 χρόνια νεότερη.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα

Είναι αδύνατο να υπολογιστεί ακριβώς πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας με λέιζερ Fraxel, αλλά σίγουρα θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα ή ένα χρόνο. Το Fraxel αποκαθιστά τη νεανικότητα στο δέρμα, αλλά δεν ακυρώνει τους νόμους της γήρανσης, της γενετικής και του κινδύνου ορμονικών διαταραχών. Μπορείτε να παρατείνετε το αποτέλεσμα μόνο με την κατάλληλη φροντίδα του δέρματος και ακολουθώντας όλες τις συστάσεις του γιατρού.

Πιθανές επιπλοκές, πώς να τις αποφύγετε

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, οι ακόλουθες επιπλοκές είναι πιθανές μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ Fraxel:

 • η εκδήλωση της ακμής (ακμή)
 • εκδήλωση του έρπητα του προσώπου.
 • μεταφλεγμονώδης υπερχρωματισμός
 • παρατεταμένο (περισσότερο από 4 ημέρες) ερύθημα.
 • παρατεταμένο (περισσότερο από 2 ημέρες) οίδημα.

Η εμφάνιση ουλών και ο πολλαπλασιασμός των χηλοειδών, ο σχηματισμός όγκου στην περιοχή της έκθεσης με λέιζερ δεν πρέπει να φοβούνται.Κατά τη διάρκεια των 10 ετών ύπαρξης της τεχνολογίας, δεν έχει εντοπιστεί ούτε μία τέτοια περίπτωση.

Οι επιπλοκές είναι δυνατές ακόμη και με πλήρη τήρηση της τεχνολογίας από τον γιατρό. Το αν προκύπτουν ή όχι εξαρτάται μάλλον από την υγεία του ασθενούς και την ατομική αντίδραση στη διαδικασία. Φυσικά, θα πρέπει, πριν επισκεφθείτε το σαλόνι, να μάθετε αν έχετε αντενδείξεις και, στη συνέχεια, να εξετάσετε προσεκτικά την επιλογή ενός ειδικού και τον τόπο όπου θα εμφανιστεί ξανά το λέιζερ. Οι λοσιόν που περιέχουν αλκοόλ πρέπει να εξαιρούνται από τα καλλυντικά φροντίδας κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Οι χημικές φλούδες ή η δερματική τριβή δεν συνιστώνται για δύο εβδομάδες μετά την επανεμφάνιση λέιζερ.

Η κλασματική φωτοθερμόλυση γίνεται πολύ δημοφιλής. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι πολλά σαλόνια παραπλανούν τους πελάτες και πραγματοποιούν φωτοθερμόλυση σε ψεύτικες συσκευές. Οι περισσότερες από τις αρνητικές κριτικές σχετικά με αυτήν τη μέθοδο αναζωογόνησης είναι το αποτέλεσμα της χρήσης ψεύτικων τεχνικών αμφίβολης ποιότητας. Ζητήστε την παρουσίαση τεκμηρίωσης και πιστοποιητικών για τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και θυμηθείτε ότι ο αρχικός εξοπλισμός δεν είναι φθηνός και τα μικρά σαλόνια συχνά δεν μπορούν να αγοράσουν πραγματικό εξοπλισμό.

οίδημα μετά την κλασματική αναζωογόνηση

Η περίοδος αποκατάστασης διαρκεί 1-3 ημέρες, οίδημα και ερυθρότητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ο κανόνας.

Περίοδος αποκατάστασης

Τις πρώτες ώρες μετά τη διαδικασία, η αναισθησία θα υποχωρήσει και θα αισθανθείτε το πρόσωπό σας πρησμένο. Οι κρύες κομπρέσες με πάγο θα βοηθήσουν στην ανακούφιση του πρηξίματος και στην ανακούφιση του πόνου (μόνο παγάκια πρέπει να τυλιχτούν σε πετσέτα ή βαμβακερή χαρτοπετσέτα). Εξαλείψτε οποιαδήποτε μηχανική πρόσκρουση (οι άνδρες δεν μπορούν να ξυρίσουν την ίδια ημέρα, μόνο μετά από 2-3 ημέρες).

Το πρόσωπο αποκτά περισσότερο ή λιγότερο υγιή εμφάνιση 2-3 ημέρες μετά τη διαδικασία, οπότε οι έμπειρες γυναίκες συμβουλεύονται να επισκεφθούν το σαλόνι την Παρασκευή το βράδυ - έτσι το Σαββατοκύριακο μπορείτε να ανακάμψετε και τη Δευτέρα μπορείτε να κάνετε μακιγιάζ και να πάτε στη δουλειά.

Ενώ το δέρμα θεραπεύεται, μπορεί να ξεφλουδίσει, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα - απλώς μιλήστε με το γιατρό σας για το ποιο. Μπορείτε να κάνετε ντους, αλλά όχι ζεστό - ζεστό. Τα λουτρά και οι σάουνες, ακόμη και ένα μπάνιο πρέπει να εγκαταλειφθούν για λίγες μέρες.

Η σωματική δραστηριότητα τις τρεις πρώτες μέρες μετά την επίσκεψη στο σαλόνι δεν θα αποφέρει κανένα όφελος, οπότε θα πρέπει να παρατηρήσετε ένα ήρεμο και μετρημένο καθεστώς για κάποιο χρονικό διάστημα.

χρησιμοποιώντας ένα καπέλο μετά από κλασματική αναζωογόνηση

Στη ροή των επαίνων αποτελεσμάτων σχετικά με το Fraxel, οι θέσεις των γυναικών που υπέστησαν αυτή τη διαδικασία χάθηκαν κάπως. Σκεφτείτε αυτό πριν ξαπλώσετε στον καναπέ στο σαλόνι. Θυμηθείτε: δεν γίνεται αισθητική διαδικασία με λέιζερ χωρίς προηγούμενη ιατρική εξέταση και έγκριση από δερματολόγο.