Μη αφαιρετική αναζωογόνηση

επίδραση λέιζερ στο δέρμα κατά τη μη αφαιρετική αναζωογόνηση

Η φυσιολογική γήρανση που σχετίζεται με το πέρασμα του χρόνου και υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων είναι μια φυσική και αναπόφευκτη πτυχή της ζωής που επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και των ιστών, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος.

Η φυσική διαδικασία γήρανσης επιταχύνεται από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (υπεριώδης ακτινοβολία, καπνός, αλκοόλ, ρύπανση κ. λπ. ). Αυτή η διαδικασία γήρανσης ονομάζεται φωτογήρανση. Όλα αυτά εκφράζονται με λέπτυνση, απώλεια ελαστικότητας και χαλάρωση του δέρματος, εμφάνιση ρυτίδων, ανομοιόμορφο χρώμα δέρματος, εμφάνιση μελάγχρωσης και επιφανειακών αγγείων, καθώς και ανομοιομορφία στην επιφάνεια του δέρματος.

Η μη αφαιρετική αναζωογόνηση του δέρματος είναι μια καλλυντική διαδικασία που στοχεύει στην αντιμετώπιση των εκδηλώσεων γήρανσης του δέρματος, στη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητάς του, στην εξάλειψη των ρυτίδων, των ουλών μετά την ακμή, των κηλίδων ηλικίας και ταυτόχρονα έχει ελάχιστο τραύμα και σύντομη περίοδο αποκατάστασης.

Η σύγχρονη προσέγγιση για την αναζωογόνηση του δέρματος συνοδεύεται όλο και περισσότερο από ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες για τη γήρανση του δέρματος.

Η αναζωογόνηση του δέρματος Nablative είναι μια αποτελεσματική λύση για τη βελτίωση της εμφάνισης, του χρώματος και της υφής του δέρματος χωρίς μακρά περίοδο αποκατάστασης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους κοινωνικά ενεργούς ασθενείς.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λέιζερ και συστήματα παλμικού φωτός για μη αφαιρετική αναζωογόνηση του δέρματος. Καθένα από τα διαφορετικά μήκη κύματος επηρεάζει επιλεκτικά επιλεγμένους στόχους στο εσωτερικό του δέρματος (δομή) της δράσης σε ένα ορισμένο βάθος διείσδυσης. Ο σκοπός μιας τέτοιας επίδρασης είναι η εξάλειψη των αιμοφόρων αγγείων, οι μελαγχρωματικές βλάβες, καθώς και η έναρξη της νεοκολλαγογένεσης. Η σωστή πηγή λέιζερ και το φάσμα παλμικού φωτός πρέπει να επιλέγονται ξεχωριστά για τη θεραπεία κάθε ασθενή.

Πως δουλεύει?

Η μέθοδος της μη αφαιρετικής αναζωογόνησης του δέρματος μπορεί να είναι είτε κλασματική είτε όχι. Η μη αφαιρετική αναζωογόνηση με λέιζερ πραγματοποιείται με τη χρήση πηγών λέιζερ όπως το κλασματικό λέιζερ Er: Glass 1540 nm, το κλασματικό λέιζερ Nd: YAP 1340 nm, το μη αφαιρετικό λέιζερ Nd: YAG, τα οποία διεισδύουν βαθιά στο δέρμα χωρίς την εξάτμισή του. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι δεν πραγματοποιείται μερική ή πλήρης αφαίρεση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εξαλείφοντας έτσι τα προβλήματα φωτογράφησης και χρονογήρανσης του δέρματος στη συσκευή SmartXide DOT έχει μια σύντομη περίοδο αποκατάστασης, καθώς δεν χρειάζεται να περιμένετε για την αναγέννηση της επιδερμίδας.

Η θεραπεία με κλασματικό μη αφαιρετικό λέιζερ δημιουργεί στοχευμένη και ελεγχόμενη μετουσίωση ιστού σε μεγάλο βάθος με τη μορφή μεμονωμένων μικροστήλων που περιβάλλονται από ξεχωριστό, άθικτο ιστό. Αυτή η πτυχή είναι το κύριο πλεονέκτημα έναντι των παραδοσιακών, μη κλασματικών μεθόδων. Μόλις επέλθει η μετουσίωση των ιστών σε μικροστήλες, ξεκινά η διαδικασία ανάκτησης, οδηγεί στον σχηματισμό νέου κολλαγόνου και απολέπιση του δέρματος, άρα και στην εξάλειψη της δυσχρωμίας του. Αυτή η διαδικασία επιταχύνεται από τη διαθεσιμότητα πόρων που φτάνουν γρήγορα από τμήματα υγιούς ιστού που περιβάλλουν τις περιοχές που μετουσιώθηκαν από το λέιζερ.

Το σύστημα λέιζερ SmartXide DOT είναι ένας καινοτόμος συνδυασμός τεσσάρων πηγών ενέργειας ταυτόχρονα σε μία συσκευή. Η τεχνολογία DOT είναι ειδικά σχεδιασμένη για μη αφαιρετικές διαδικασίες αναζωογόνησης του δέρματος ποικίλης πολυπλοκότητας. Το DOT1540 είναι μια πολυπλατφόρμα εξοπλισμένη με παλμική πηγή φωτός με λέιζερ (Er: Glass και Nd: YAP ). Αυτό καθιστά δυνατή την επιλεκτική καταπολέμηση των ατελειών και των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, αποκαθιστώντας την ελαστικότητα του δέρματος, αφαιρώντας τις λεπτές ρυτίδες και τα τριχοειδή αγγεία.

Fractional laser ER: GLASS

Er: Γυάλινο λέιζερ με μήκος κύματος 1540 nm, η απορρόφηση αυτού του μήκους κύματος στο νερό δημιουργεί ζώνες μικροπήξης (κουκκίδες) στον ιστό, γεγονός που οδηγεί σε διέγερση και αναδιαμόρφωση των ινών κολλαγόνου. Αυτό το λέιζερ συνιστάται για λεπτό δέρμα, μέτριες ρυτίδες και ουλές μετά την ακμή. Κατά τη διάρκεια μιας και μόνο ακτινοβολίας με λέιζερ, δημιουργούνται χιλιάδες κουκκίδες (κλασματική τεχνολογία) με διάμετρο 100 microns, περιβάλλοντα μέρη υγιούς ιστού, το επιδερμικό φράγμα παραμένει ανέπαφο.

Κλασματικό ΝΔ: YAP LASER

Το άκρο Nd: YAP 1340nm προσφέρει ισχυρότερη διείσδυση στους ιστούς με μεγαλύτερο βάθος κρούσης για την αφαίρεση ουλών και ουλών, καθώς και ουλών μετά την ακμή.

ακροφύσιο υπερύθρων

Το εύρος μήκους κύματος του ακροφυσίου υπέρυθρων (750-1800 nm), το υπέρυθρο φάσμα απορροφάται πολύ καλά από το νερό. Η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι απολύτως ασφαλής με παρατεταμένη θέρμανση βαθιά στο χόριο. Το υπέρυθρο καπάκι ενδείκνυται για χαλαρό, χαλαρό δέρμα συμπιέζοντας και διεγείροντας την ανάπτυξη νέων ινών κολλαγόνου. Η δράση μιας τέτοιας ακτινοβολίας οφείλεται σε ένα υψηλό αναζωογονητικό και ανυψωτικό αποτέλεσμα.

Εξάρτημα φωτός φλας FT

Η δυνατότητα επιλογής από 5 διαφορετικά εναλλάξιμα φίλτρα φωτός (φάσμα ακτινοβολίας από 500-1200 nm έως 650-1200 nm) προσφέρει ένα ευέλικτο και πολυλειτουργικό εργαλείο για φωτοανάπλαση, θεραπεία αγγειακών και μελαγχρωματικών παθολογιών, καθώς και φωτοαποτρίχωση.