Ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ: επεμβάσεις αισθητικής και θεραπείας στο σπίτι

Δίνοντας προσοχή στη φροντίδα του προσώπου, οι γυναίκες συχνά ξεχνούν την περιοχή του ντεκολτέ. Αλλά μια μέρα, φορώντας ένα φόρεμα ή μια μπλούζα με κόψιμο, παρατηρούν ότι το δέρμα στο πάνω μέρος του στήθους έχει γίνει πλαδαρό, καλυμμένο με ρυτίδες και κηλίδες ηλικίας. Επομένως, αυτό το μέρος του σώματος πρέπει να φροντίζεται όχι λιγότερο προσεκτικά. Ας μάθουμε πώς να εξαλείψετε τις ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ.

Αιτίες

Η περιοχή του ντεκολτέ είναι προβληματική, είναι εδώ που οι ρυτίδες μπορούν να εμφανιστούν σε αρκετά νεαρή ηλικία, σχεδόν αμέσως μετά τα 30 χρόνια.

Λείο δέρμα της περιοχής του ντεκολτέ μετά από διαδικασίες αφαίρεσης ρυτίδων

Λόγοι για αυτό:

 • το δέρμα στο πάνω μέρος του στήθους είναι λεπτό και λεπτό, είναι επιρρεπές σε ξηρότητα και αφυδάτωση. Στη δομή του, μοιάζει με το δέρμα γύρω από τα μάτια.
 • αυτό το μέρος του σώματος είναι συχνά εκτεθειμένο στον ήλιο, γιατί το καλοκαίρι πολλοί άνθρωποι φορούν ανοιχτά σαλαμάκια και μπλουζάκια. Και η υπεριώδης ακτινοβολία συμβάλλει στην ταχεία γήρανση του δέρματος.
 • ο υποσιτισμός, οι αυστηρές δίαιτες και η έλλειψη σωστής φροντίδας οδηγεί σε αφυδάτωση του δέρματος. Και οι έντονες διακυμάνσεις του βάρους συμβάλλουν στο σχηματισμό ρυτίδων.
 • Η εμφάνιση των πρώιμων ρυτίδων διευκολύνεται από το να φοράτε ακατάλληλα επιλεγμένα εσώρουχα, καθώς και τη συνήθεια να κοιμάστε στο πλάι.

Πώς μπορείς να πολεμήσεις;

Έχουν ήδη εμφανιστεί ρυτίδες στο δέρμα στο πάνω μέρος του στήθους; Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να επαναφέρουμε το δέρμα στην προηγούμενη ομαλότητά του.

Έχοντας αποφασίσει να αφαιρέσετε τις ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεθόδους κομμωτηρίου, ή να χρησιμοποιήσετε σπιτικές συνταγές «γιαγιάς». Ο πιο ριζοσπαστικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η πλαστική χειρουργική.

Αισθητικές επεμβάσεις

Εάν έχετε σοβαρά δερματικά προβλήματα, είναι λογικό να πάτε σε ένα καλό κομμωτήριο για να κάνετε μια σειρά από διαδικασίες αντιγήρανσης. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον τύπο των επαγγελματικών τεχνικών μεμονωμένα, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος. Σκεφτείτε ποιες μέθοδοι αναζωογόνησης του δέρματος του ντεκολτέ χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Ξεφλούδισμα

Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται το ανώτερο κερατινοποιημένο στρώμα των κυττάρων, το οποίο διεγείρει την ανάπτυξη διεργασιών αναγέννησης. Η αφαίρεση πραγματοποιείται με διάφορες μεθόδους. Το αποτέλεσμα του peeling είναι η αναζωογόνηση του δέρματος, αποκτά πιο υγιές και ομοιόμορφο χρώμα, αφαιρούνται οι λεπτές ρυτίδες και η μελάγχρωση.

Το ξεφλούδισμα χωρίζεται ανά βάθος και ανά τύπο κρούσης.. Ποια επιλογή peeling πρέπει να χρησιμοποιηθεί, αποφασίζει ο κοσμετολόγος μετά την εξέταση.

 • Χημική ουσία. Κατά την επιλογή αυτής της επιλογής, συνθέσεις που περιέχουν οξέα εφαρμόζονται στο δέρμα του ντεκολτέ, το οποίο κυριολεκτικά «λιώνει» τα κύτταρα του ανώτερου στρώματος του δέρματος. Τα οξέα φρούτων χρησιμοποιούνται για τις διαδικασίες, η φαινόλη χρησιμοποιείται για τη βαθιά έκθεση.
 • λέιζερ. Με αυτή τη μέθοδο, το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας αφαιρείται χρησιμοποιώντας δέσμη λέιζερ. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της τεχνικής είναι η υψηλή ακρίβειά της· η χρήση λέιζερ καθιστά δυνατό τον υπολογισμό του βάθους κρούσης έως και 1 μm.
 • Μικροδερμοαπόξεση. Αυτή είναι μια παραλλαγή του μηχανικού peeling, αυτή η τεχνική συνίσταται στην έκθεση του δέρματος σε ουσίες που περιέχουν μικροκρυστάλλους.

Μεσοθεραπεία

Πρόκειται για μια αποτελεσματική μέθοδο αναζωογόνησης του δέρματος, η οποία συνίσταται στην υποδόρια ένεση ειδικών σκευασμάτων. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, πραγματοποιούνται πολυάριθμες ρηχές ενέσεις. Για την ένεση, χρησιμοποιούνται σύριγγες με λεπτές βελόνες ή ειδική συσκευή έγχυσης. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, μια μικρή ποσότητα του «κοκτέιλ» εγχέεται κάτω από το δέρμα, επομένως απαιτούνται αρκετές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της πορείας.

Μεσοθεραπεία - υποδόρια ένεση σκευασμάτων που περιέχουν υαλουρονικό οξύ στην περιοχή του ντεκολτέ

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι:

 • εξάλειψη των ρηχών ρυτίδων?
 • ενυδάτωση δέρματος?
 • λεύκανση των κηλίδων ηλικίας?
 • εξάλειψη ουλών και ραγάδων.
 • σύσφιξη δέρματος (εξάλειψη χαλάρωσης).

Για τη μεσοθεραπεία, χρησιμοποιούνται διάφορες παραλλαγές παρασκευασμάτων, αυτές μπορεί να είναι μονοσυστατικών ή πολύπλοκων παραγόντων. Τις περισσότερες φορές, σκευάσματα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούνται για την αναζωογόνηση του δέρματος στην περιοχή του ντεκολτέ.

Ανύψωση νήματος

Αυτή η μέθοδος αναζωογόνησης είναιβιοσυμβατά νήματα εισάγονται κάτω από το δέρμα. Τα εισαγόμενα νήματα εκτελούν τις λειτουργίες ενός «πλαισίου», εξαλείφοντας το πλαδαρό και τις ρυτίδες. Αυτή η επέμβαση είναι λιγότερο τραυματική, επομένως δεν απαιτεί μεγάλη περίοδο αποκατάστασης.

Για την εκτέλεση της διαδικασίας, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται βιοσυμβατά νήματα από πολυμερή υλικά. Στην επιφάνειά τους υπάρχουν μικρές «εγκοπές», χάρη στις οποίες το δέρμα στερεώνεται στην επιθυμητή θέση.

Χειρουργικές τεχνικές

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναπτυχθεί τεχνική για τη σύσφιξη της ζώνης του ντεκολτέ, επομένως η αναζωογόνηση αυτής της περιοχής του σώματος πραγματοποιείται σε σύμπλεγμα. Τις περισσότερες φορές, πραγματοποιείται:

 • Αυχενοπλαστική.Πρόκειται για μια επέμβαση κατά την οποία σφίγγεται το δέρμα του λαιμού, κατά την οποία σφίγγεται και το δέρμα του άνω στήθους. Μερικές φορές μια ανύψωση μυών του αυχένα εκτελείται ταυτόχρονα.
 • Lipofilling.Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, λιποκύτταρα που λαμβάνονται από τους μηρούς ή την κοιλιά εγχέονται κάτω από το δέρμα στην άνω περιοχή του θώρακα. Αυτή η διαδικασία είναι λιγότερο τραυματική και αρκετά αποτελεσματική. Απαιτεί όμως την παρουσία στο σώμα λιπώδους ιστού κατάλληλου για μεταμόσχευση.

οικιακές μέθοδοι

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ χρησιμοποιώντας λαϊκές μεθόδους αναζωογόνησης. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είναι δυνατό να επιτευχθεί γρήγορα το αποτέλεσμα, αλλά τέτοιες μέθοδοι αναζωογόνησης δεν έχουν πρακτικά αντενδείξεις.

Η μόνη αντένδειξη είναι η παρουσία αλλεργίας στις ουσίες που χρησιμοποιούνται για τις διαδικασίες. Επομένως, πριν εφαρμόσετε μια νέα μάσκα ή ένα καλλυντικό λάδι για εσάς, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ένα τεστ αλλεργίας.

Ειδικό σουτιέν

Συνιστάται να φοράτε ειδικό αντιρυτιδικό σουτιέν στην περιοχή του ντεκολτέ το βράδυ.. Αυτή η θεραπεία είναι απίθανο να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις βαθιές ρυτίδες, αλλά είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ένα σουτιέν ως προληπτικό μέτρο.

Ειδικό σουτιέν για την πρόληψη των ρυτίδων στην περιοχή του ντεκολτέ

Η αρχή της δράσης βασίζεται στον διαχωρισμό των μαστικών αδένων κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω του οποίου το δέρμα στο πάνω μέρος του θώρακα δεν συγκεντρώνεται σε πτυχές, ακόμα κι αν κοιμάστε στο πλάι. Αυτό το εσώρουχο είναι κατασκευασμένο από πυκνό ελαστικό ύφασμα που διατηρεί το σχήμα του. Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η απουσία τυλιγμένων άκρων.

Το νυχτερινό σουτιέν φαίνεται περίεργο, καλύπτει την περιοχή του σώματος μεταξύ του λαιμού και του στήθους, αφήνοντας ελεύθερους τους μαστικούς αδένες. Εμφανισιακά, αυτό το ρούχο μοιάζει περισσότερο με σαλιάρα μωρού παρά με κανονικό σουτιέν. Για να είναι πιο έντονο το αποτέλεσμα της χρήσης αυτού του προφυλακτικού, θα πρέπει να εφαρμόζεται μια ενυδατική κρέμα πριν βάλεις σουτιέν.

Γυμναστική

Μια από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη γήρανση είναι μια ειδική γυμναστική.

Η άσκηση βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

 • Η πρώτη άσκηση συνιστάται να γίνεται κάθε πρωί μετά τον ύπνο. Συμβάλλει όχι μόνο στην εξάλειψη των ρυτίδων στο λαιμό, αλλά και στο λαιμό. Είναι απαραίτητο να ανοίξετε το κρεβάτι έτσι ώστε το κεφάλι να κρέμεται κάτω. Τώρα πρέπει να σηκώσετε το κεφάλι σας, γέρνοντας το προς τα εμπρός, προσπαθώντας να φτάσετε στο στήθος σας με το πηγούνι σας. Για πρώτη φορά, αρκεί να κάνετε 5 επαναλήψεις και στη συνέχεια να αυξήσετε σταδιακά τον αριθμό τους σε 15.
 • Οι παρακάτω ασκήσεις εκτελούνται καθιστή με ίσια πλάτη ή όρθια. Κάντε πέντε κυκλικές κινήσεις με το κεφάλι σας προς κάθε κατεύθυνση. Στη συνέχεια, αρχίστε να τεντώνετε το πηγούνι σας στο στήθος, μείνετε στην κάτω θέση για 10 δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώστε.
 • Τεντώνοντας τους μύες του λαιμού, πρέπει να κάνετε αργές κλίσεις του κεφαλιού προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Κάντε πέντε κλίσεις προς κάθε κατεύθυνση. Στη συνέχεια, επαναλάβετε αυτήν την άσκηση, εκτελώντας κλίσεις με γρήγορο ρυθμό.
 • Διπλώστε τις παλάμες σας, περνώντας τα δάχτυλά σας στην κλειδαριά και τοποθετώντας τις παλάμες σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Προσπαθήστε να γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, ξεπερνώντας την αντίσταση των χεριών σας. Επαναλάβετε 8 φορές.
 • Σηκώστε το πηγούνι σας προς τα πάνω, φέρτε τις ωμοπλάτες σας μαζί. Σε αυτή τη στάση, προσπαθήστε να «φιλήσετε» τον αέρα, τεντώνοντας τα χείλη σας με ένα σωλήνα. Χαλαρώστε. Επαναλάβετε 6 φορές.

Μασάζ

Μια πολύ χρήσιμη διαδικασία είναι το μασάζ. Κάντε συνήθεια να χτυπάτε το δέρμα στο πάνω μέρος του στήθους σας με μια υγρή πετσέτα κάθε μέρα μετά το ντους. Αφού κάνετε πολλά τέτοια χτυπήματα, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα σε βρεγμένο δέρμα. Αυτή η απλή διαδικασία είναι ένα καλό προληπτικό μέτρο.

Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές για μασάζ.

Εάν η διαδικασία ακολουθηθεί σωστά, μπορείτε να επιτύχετε:

 • τόνωση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου.
 • αύξηση του μυϊκού τόνου?
 • εξάλειψη της χαλάρωσης.

ΩστόσοΥπάρχουν αντενδείξεις για τις συνεδρίες μασάζ.Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να γίνει:

 • παρουσία φλύκταινων και πληγών στο δέρμα.
 • παρουσία ογκολογικών όγκων.
 • σε ασθένειες που συνοδεύονται από υψηλό πυρετό.

Νερό

Αυτόη διαδικασία θα πρέπει να συνδυαστεί με το ντους. Ανάβουμε δροσερό νερό, θέτοντας μια αρκετά δυνατή πίεση. Ρυθμίζουμε την κεφαλή του ντους έτσι ώστε τα ρυάκια να πέφτουν στο κέντρο του στήθους (πάνω από τους μαστικούς αδένες). Κινούμε την κεφαλή του ντους έτσι ώστε οι πίδακες να επηρεάζουν το δέρμα προς την κατεύθυνση των γραμμών ροής της λέμφου.

Οι γραμμές μασάζ σε αυτή την περιοχή κατευθύνονται από το κέντρο του στέρνου προς τα πάνω κατά μήκος του τόξου μέσω του μείζονος θωρακικού μυός προς τους υποκλείδιους και μασχαλιαίους λεμφαδένες.

Ιαπωνικά

Η τεχνική αυτού του μασάζ είναι πιο περίπλοκη, είναι απαραίτητο:

 • εφαρμόστε κρέμα ή λάδι μασάζ σε καθαρό δέρμα.
 • εκτελούμε κινήσεις χαϊδεύματος κατά μήκος των γραμμών μασάζ - από το κέντρο του στέρνου μέχρι τον ώμο και μετά προς τα κάτω μέσω των κλείδων.
 • Η αναζωογόνηση του δέρματος με ντεκολτέ μπορεί να επιτευχθεί με ιαπωνικό μασάζ
 • γείρετε το κεφάλι σας προς τα δεξιά και χαϊδέψτε απαλά το πλάι του λαιμού από κάτω προς τα πάνω. Επαναλαμβάνουμε αυτή την κίνηση, γέρνοντας το κεφάλι προς τα αριστερά.
 • γέρνουμε ελαφρώς το κεφάλι μας προς τα εμπρός, κλείνουμε τα δάχτυλά μας στο πίσω μέρος του λαιμού, εκτελούμε κινήσεις χαϊδεύοντας σε μια σπείρα από κάτω προς τα πάνω.
 • αρχίζουμε να χαϊδεύουμε το δέρμα στον ώμο στη βάση του λαιμού και μετά προχωράμε σε ενεργό ζύμωμα. Ολοκληρώνουμε την κίνηση χαϊδεύοντας.
 • μετατρέπουμε την πετσέτα σε τουρνικέ, την τυλίγουμε πίσω από το λαιμό, ρίχνουμε πίσω το κεφάλι μας, προσπαθώντας να χαλαρώσουμε τους μύες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Κενό

Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, θα χρειαστείτε ένα βάζο σιλικόνης (πωλείται στα φαρμακεία). Η διαδικασία εκτελείται ως εξής:

 • εφαρμόζεται λάδι μασάζ ή αφρόλουτρο.
 • η τράπεζα είναι εγκατεστημένη στη μέση του στέρνου.
 • μετακινήστε το βάζο μέχρι τον ώμο.
 • στη συνέχεια μέσω της κλείδας κατά μήκος του λαιμού κινούμαστε στην κάτω γνάθο.

  Προσοχή!Κατά την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας, δεν επηρεάζουμε την περιοχή που βρίσκεται ο θυρεοειδής αδένας!

 • περαιτέρω κατά μήκος της πλάγιας επιφάνειας του λαιμού κατεβαίνουμε και επιστρέφουμε στο μεσαίο τμήμα του στέρνου.

Κουτάλι

Για να εκτελέσετε τη διαδικασία, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ασημένια κουτάλια, αλλά ελλείψει ασημικών, μπορείτε να πάρετε χαλκονικέλιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τέσσερις κουταλιές. Δύο από αυτά τοποθετούνται σε ένα δοχείο με ζεστό νερό και δύο - με κρύο. Θα το χρησιμοποιήσουμε εναλλάξ, δρώντας στο δέρμα είτε με ζέστη είτε με κρύο.

Περιγραφή διαδικασίας:

 • εφαρμόστε λάδι σε καθαρό δέρμα.
 • σχεδιάστε με κουτάλια με πίεση από το κέντρο του στέρνου μέχρι τις μασχάλες.
 • η επόμενη κίνηση από το μέσο του στέρνου προς το κέντρο της κλείδας.
 • το τελευταίο στάδιο - κινούμαστε από το κέντρο του στέρνου στην αρχή της κλείδας.
 • μετά επαναλαμβάνουμε τις κινήσεις από την αρχή, αλλά τώρα κάνουμε κυκλικές κινήσεις με κουτάλια.

Κομπρέσες

ΑυτόΗ διαδικασία στοχεύει στην ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος.. Για να το εκτελέσετε, θα χρειαστείτε ένα κομμάτι γάζα ή βαμβακερό ύφασμα. Πρέπει να βρέχεται σε ζεστό νερό ή αφέψημα χαμομηλιού. Στη συνέχεια, η παρασκευασμένη σύνθεση εφαρμόζεται στο δέρμα του άνω στήθους, τοποθετείται βρεγμένη γάζα στην κορυφή.

Από πάνω πρέπει να βάλετε ένα κομμάτι μεμβράνης ή περγαμηνής και μια χοντρή πετσέτα. Πρέπει να κάνετε μια κομπρέσα σε πρηνή θέση, διαφορετικά θα γλιστρήσει. Μετά από είκοσι έως τριάντα λεπτά, η κομπρέσα αφαιρείται, το δέρμα πλένεται με ζεστό νερό από το ντους. Και μετά περιχύνεται με κρύο νερό. Το τελευταίο βήμα είναι η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας.

Έλαιο μελιού

Για να προετοιμάσετε αυτήν την αποτελεσματική σύνθεση, πρέπει να αναμίξετε ένα κουτάλι επιδόρπιο μη επεξεργασμένου φυτικού ελαίου και μέλι. Στη συνέχεια προσθέστε τον χτυπημένο κρόκο στο μείγμα.

Εφαρμόζοντας μια αναζωογονητική σύνθεση από λάδι, μέλι και κρόκο στο δέρμα του ντεκολτέ

Αυτό το μείγμα απλώνεται με ένα πινέλο στο δέρμα του ντεκολτέ και στη συνέχεια τοποθετείται υγρή γάζα και μεμβράνη από πάνω.

αγγούρι

Ένα υπερώριμο αγγούρι είναι ιδανικό για αυτή τη διαδικασία, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε ένα κανονικό φρέσκο αγγούρι. Τα φρούτα πρέπει να κόβονται σε δαχτυλίδια, να τα βάζετε σε μια στρώση σε καθαρό δέρμα και να τα σκεπάζετε με βρεγμένη γάζα.

Μούρο

Αυτή η διαδικασία συνιστάται να γίνεται το καλοκαίρι κατά την περίοδο της ωρίμανσης των μούρων. Κατάλληλες σταφίδες (μαύρες, λευκές ή κόκκινες), φραγκοστάφυλα, σμέουρα, φράουλες. Το χειμώνα, μια παρόμοια διαδικασία μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ακτινίδιο. Τα μούρα θρυμματίζονται και απλώνονται ομοιόμορφα στο δέρμα, καλυμμένα με γάζα από πάνω.

μάσκες

Οι σπιτικές μάσκες ενυδατώνουν και θρέφουν τέλεια την ευαίσθητη επιδερμίδα στο πάνω μέρος του στήθους. Δεν πρέπει να γίνονται περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Προκειμένου να αποφευχθεί, θα αρκεί να κάνετε μια μάσκα κάθε εβδομάδα.

Μπανάνα

Αυτή η έκδοση της καλλυντικής σύνθεσης είναι κατάλληλη για τη γήρανση του δέρματος που καλύπτεται από ένα δίκτυο ρυτίδων. Η σύνθεση παρασκευάζεται ως εξής:

 • πολτοποιήστε μια μπανάνα, θα χρειαστούν περίπου τρεις κουταλιές της σούπας πουρέ πατάτας.
 • προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μη επεξεργασμένο φυτικό έλαιο (για παράδειγμα, σουσάμι, λιναρόσπορο ή ελιά) στα φρούτα.
 • εφαρμόστε τη σύνθεση για είκοσι λεπτά.

Πρωτεΐνη

Αυτή η έκδοση της μάσκας λειαίνει καλάμικρές ρυτίδες.

Μάσκα πρωτεΐνης για λείανση λεπτών ρυτίδων στην περιοχή του ντεκολτέ

Πρόκειται για μια πολύ απλή σύνθεση ενός συστατικού. Η πρωτεΐνη, χωρισμένη από τον κρόκο, πρέπει να χτυπηθεί μέχρι να αφρατέψει. Εφαρμόστε τον αφρό που προκύπτει με ένα πινέλο σε πολλές στρώσεις στο δέρμα στο πάνω μέρος του στήθους. Μόλις στεγνώσει η προηγούμενη στρώση, πρέπει να εφαρμόσετε την επόμενη στρώση. Ένα τέταρτο της ώρας μετά την εφαρμογή του τελευταίου στρώματος, πρέπει να ξεπλύνετε την προκύπτουσα μεμβράνη με νερό.

Πηκτώδης

Η ζελατίνη είναι ένα φυσικό κολλαγόνο, το οποίο λείπει τόσο από τη γήρανση του δέρματος.Η σύνθεση παρασκευάζεται ως εξής:

 • μια κουταλιά της σούπας ζελατίνη χύνεται σε 50 ml κρύου γάλακτος.
 • μετά από μισή ώρα, όταν η ζελατίνη διογκωθεί, πρέπει να διαλυθεί θερμαίνοντας τη μάζα με ανάδευση.
 • Αφήστε το διάλυμα να κρυώσει και εφαρμόστε στο καθαρό δέρμα του άνω μέρους του θώρακα με μια βούρτσα.
 • αφαιρέστε τη σύνθεση αφού σκληρύνει με μια μεμβράνη.
 • πρέπει να το αφαιρέσετε πολύ προσεκτικά για να μην τεντώσετε το δέρμα.
 • Αφού αφαιρέσετε τη μεμβράνη, ξεπλύνετε το δέρμα πρώτα με ζεστό και μετά κρύο νερό και μετά απλώστε μια ενυδατική κρέμα.

Πρόληψη

Για να καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων, συνιστάται:

 • ενυδατώνει τακτικά το δέρμα.
 • προστατέψτε το από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (χρησιμοποιήστε κρέμες με φίλτρα UF).
 • επιλέξτε άνετα εσώρουχα.
 • παρακολούθηση στάσης?
 • κάντε ειδικές ασκήσεις και μασάζ.
 • φτιάξτε εβδομαδιαίες μάσκες ή κομπρέσες.