Χρήση αιθέριων και φυτικών ελαίων για τις ρυτίδες

Τα αιθέρια έλαια για το πρόσωπο χρησιμοποιήθηκαν από τις γυναίκες από την αρχαιότητα. Τότε αυτά τα φυσικά καλλυντικά ήταν τα μόνα. Ωστόσο, στον σύγχρονο κόσμο, παρά την πλούσια ποικιλία επαγγελματικών σκευασμάτων για αναζωογόνηση και σύσφιξη του δέρματος, είναι απίθανο να βρεθεί κάτι πιο χρήσιμο.

Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν φυσικές θεραπείες

Η τάση προς την επιλογή αβλαβών καλλυντικών κατέκτησε συντριπτικά το ωραίο φύλο. Δίνοντας προτίμηση σε φυσικά συστατικά αντί για συνθετικές ενώσεις, κάθε γυναίκα καθοδηγείται από την επιθυμία να προστατεύσει τον εαυτό της από παρενέργειες με τη μορφή αλλεργικού εξανθήματος στο πρόσωπό της, ερυθρότητας. Εν τω μεταξύ, η επιλογή του καταλληλότερου συστατικού για οικιακά καλλυντικά αντιγήρανσης θα πρέπει επίσης να προσεγγιστεί με προσοχή. Δεν είναι κάθε αιθέρας ιδανικός για ξηρό ή, αντίθετα, λιπαρό δέρμα.

Τα φυτικά έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά αντί για κρέμα. Δεδομένου ότι οι ρυτίδες είναι ένα από τα κύρια σημάδια γήρανσης, για τις γυναίκες, η εξάλειψή τους ή τουλάχιστον η όσο το δυνατόν πιο λείανση είναι το κύριο καθήκον, λύνοντας το οποίο μπορείτε να παρατείνετε τη νεότητα.

Λόγω της διαθεσιμότητας και της μεγάλης γκάμας, δεν θα είναι δύσκολο να αγοράσετε αιθέρια έλαια για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου. Το κόστος ενός τέτοιου προϊόντος μας επιτρέπει να το θεωρούμε προσιτό για κάθε γυναίκα. Συχνά το πρόβλημα προκύπτει όταν οι γυναίκες δεν γνωρίζουν ποιο από τα έλαια είναι το πιο αποτελεσματικό.

Για να επιλέξετε το σωστό κύριο δραστικό συστατικό για την προετοιμασία μιας σπιτικής συνταγής ομορφιάς, θα πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με την περιγραφή και τα χαρακτηριστικά της χρήσης των πιο κοινών αιθέριων ελαίων. Μόνο η καλύτερη φυσική θεραπεία θα είναι σε θέση να μειώσει τη σοβαρότητα των υπαρχουσών ρυτίδων και να αποτρέψει την εμφάνιση νέων.

Μια σύντομη επισκόπηση των πιο αποτελεσματικών φυσικών θεραπειών

Ποια αιθέρια έλαια αντιμετωπίζουν καλύτερα τη γήρανση του δέρματος από μια κρέμα ή μάσκα από παγκοσμίου φήμης μάρκες καλλυντικών προσώπου; Μεταξύ των φυτικών λιπών, οι εστέρες που λαμβάνονται από το jojoba και τις ελιές θεωρούνται οι πιο χρήσιμοι για την επιδερμίδα. Το φυσικό αργκάν ή καστορέλαιο έχει επίσης αποδειχθεί το καλύτερο, δείχνοντας την αποτελεσματικότητά του κατά των ρυτίδων. Αυτά τα συστατικά οφείλουν τη ζήτησή τους μεταξύ κυριών όλων των ηλικιών στη σύνθεσή τους. Η παρουσία πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητες για τις ίνες κολλαγόνου είναι εγγυημένη για να λειάνει το δέρμα, παρέχοντας ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα ανύψωσης.

Το φυτικό λίπος που λαμβάνεται από ελιές έχει πολλές θετικές κριτικές, γεγονός που μας επιτρέπει να θεωρούμε αυτό το προϊόν ένα από τα καλύτερα στον αγώνα των γυναικών για τη νεολαία. Συχνά οι σπιτικές μάσκες παρασκευάζονται με ελαιόλαδο, προστίθεται σε λοσιόν. Όχι λιγότερο συχνά εφαρμόζεται στο πρόσωπο αντί για τη συνηθισμένη κρέμα νύχτας. Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνες A, B, D, E, λόγω των οποίων αυτό το συστατικό είναι διάσημο για την ευεργετική του δράση στην κατάσταση της επιδερμίδας.

Κατά κανόνα, οι κοσμετολόγοι συνιστούν τη χρήση του προϊόντος ειδικά για ξηρό δέρμα. Πιστεύεται ότι θα λειτουργήσει καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις:

 • εάν το εφαρμόσετε σε ένα λεπτό στρώμα στο δέρμα του προσώπου χωρίς να χρησιμοποιήσετε καλλυντική κρέμα.
 • όταν χρησιμοποιείτε φυτικό λίπος ελιών ως μάσκα.
 • χρησιμοποιήστε αιθέρα ελιάς για να σφίξετε την περιοχή του ντεκολτέ και του λαιμού.

Τον «Χρυσό της Αθήνας», όπως τον αποκαλούν οι Έλληνες, χάρισε στους γήινους η θεά της ομορφιάς και της οικιακής ευημερίας, Αθηνά. Με αυτό, είναι εύκολο να εξοικονομήσετε καλλυντικά για τη φροντίδα του προσώπου.

Οφέλη από θεραπείες ομορφιάς με καστορέλαιο

Οποιοδήποτε φυσικό μείγμα δέρματος που παρασκευάζεται με καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για αλλαγές στην εμφάνιση που σχετίζονται με την ηλικία. Τα λιπαρά οξέα και το ρικινελαϊκό οξύ είναι τα κύρια συστατικά στη σύνθεση αυτού του συστατικού, αντιμετωπίζοντας τις ρυτίδες και την ανελαστικότητα του δέρματος.

Το αποτέλεσμα μετά τη συστηματική χρήση ελαίων, συμπεριλαμβανομένου του καστορέλαιου, είναι αισθητό σε μόλις ένα μήνα.

Το πλεονέκτημα του προϊόντος καστορ, σε αντίθεση με άλλους τύπους εστέρων, είναι η υποαλλεργικότητά του. Όλα τα μείγματα που βασίζονται σε αυτό προσαρμόζονται τέλεια στην υφή κάθε τύπου επιδερμίδας. Ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία οι γυναίκες με λιπαρό ή ξηρό δέρμα χρησιμοποιούν καστορέλαιο, ορισμένες από τις αποχρώσεις της εφαρμογής του θα πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 • το προϊόν, που θερμαίνεται στη θερμοκρασία του σώματος σε υδατόλουτρο, μπορεί ακόμη και να διανεμηθεί στο δέρμα γύρω από τα μάτια.
 • είναι πιο βολικό να διανείμετε τον αιθέρα με ένα βαμβακερό σφουγγάρι, συνιστάται να το κάνετε αυτό με κινήσεις μασάζ, τρίβοντας στα ανώτερα στρώματα του χορίου.
 • αφήστε να δράσει για ένα τέταρτο της ώρας, μετά το οποίο μην πλένετε, αλλά σκουπίστε προσεκτικά το πρόσωπό σας με μια χαρτοπετσέτα.

Εστέρες ελαίου αργκάν και jojoba

Μπορείτε να μάθετε ποια έλαια είναι τα πιο αποτελεσματικά και τα πιο κατάλληλα για το δέρμα από τις κριτικές πραγματικών χρηστών. Οι σελίδες διαφόρων γυναικείων φόρουμ και ιστολογίων είναι γεμάτες συμβουλές για τη χρήση ελαίων όπως το jojoba και το argan. Ένα μείγμα αυτών των συστατικών μπορεί να προσφέρει ένα απίστευτο αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της προχωρημένης ηλικίας. Βασική προϋπόθεση για χρήση είναι η τακτική και συστηματική εφαρμογή στο δέρμα ως κρέμα προσώπου.

Ο εστέρας που προέρχεται από το jojoba θεωρείται από τους κοσμητολόγους ως το καλύτερο προϊόν περιποίησης του δέρματος.

Στις συνθέσεις των περισσότερων επαγγελματικών καλλυντικών παρασκευασμάτων, αυτό το συστατικό παίρνει τη θέση της τιμής του. Χάρη στην πλούσια σύνθεσή του, το jojoba είναι βασικό στοιχείο στις αντιρυτιδικές συνταγές. Επιπλέον, χρησιμοποιείται συχνά ως μέσο για την εξάλειψη του μακιγιάζ. Η ανάμειξη jojoba με άλλα αιθέρια έλαια που δεν συνιστώνται για χρήση σε μη αραιωμένη μορφή, δεν μπορείτε να ανησυχείτε: η αποτελεσματικότητά του δεν θα μειωθεί.

Αποδεικνύεται ότι οι βασικές ενώσεις που υπάρχουν στο jojoba έχουν πανομοιότυπη δομή, παρόμοια με τις λιπαρές ενώσεις της επιδερμίδας. Αυτό το συστατικό θεωρείται πιο χρήσιμο από οποιοδήποτε άλλο φυσικό αντιρυτιδικό προϊόν λόγω της μοναδικής του σύνθεσης, κοντά στη σύνθεση του φυτικού κεριού. Ένα μείγμα που βασίζεται σε αυτό περιλαμβάνει οξέα, αμινοξέα, βιταμίνη Ε, κολλαγόνο.

Οι χημικές ενώσεις των ελαίων argan και jojoba συμβάλλουν στην ενδελεχή ενυδάτωση των ανώτερων στρωμάτων της επιδερμίδας. Με τη σειρά του, αυτή είναι μια θεμελιώδης προϋπόθεση για την επίτευξη ενός οπτικά αισθητού αποτελέσματος ανύψωσης και την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων.

βάμματα με έλαια για αναζωογόνηση

Ο αιθέρας του ylang-ylang και τα οφέλη του για το δέρμα του προσώπου

Τα φυσικά αιθέρια έλαια μπορούν να ονομαστούν πραγματικές αποθήκες πολύτιμων ουσιών και ιχνοστοιχείων για το δέρμα του προσώπου. Πιο πολύτιμο από πολλά φυσικά συστατικά είναι το ylang-ylang. Η σύνθεση των ελαίων του περιέχει πάντα μονοτερπενικές αλκοόλες, οι οποίες επιταχύνουν τις διαδικασίες ανάπλασης του δέρματος και την τόνωση τους. Διεισδύοντας πολύ βαθύτερα από ό, τι στα ανώτερα στρώματα του χορίου, ο εστέρας υλάνγκ-υλάνγκ βοηθά στην αποκατάσταση του φυσιολογικού τόνου και της επιδερμίδας, αλλάζει την εμφάνιση προς το καλύτερο και κρύβει τις ρυτίδες.

Οι ενώσεις αυτού του συστατικού περιλαμβάνουν φαινόλη και άλλες οργανικές δομές. Η επίδρασή τους στο δέρμα του προσώπου είναι τεράστια, καθώς αυτές οι ενώσεις είναι σε θέση να παρέχουν προστασία από τις βλαβερές επιδράσεις εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη θερμοκρασία, του ανέμου, του υπεριώδους ηλιακού φωτός.

Ανεξάρτητα από το πόσο χρήσιμα είναι όλα τα παραπάνω αιθέρια έλαια, αξίζει να λάβετε υπόψη μερικές συστάσεις σχετικά με τη χρήση τους για το δέρμα:

 • τα φυσικά συστατικά δεν πρέπει να αναμιγνύονται με συνθετικές ενώσεις για να αποφευχθεί η αλλεργική αντίδραση.
 • όλοι οι εστέρες έχουν την ιδιότητα της βαθιάς διείσδυσης στο χόριο, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος για τις διαδικασίες αναζωογόνησης στο σπίτι.
 • είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να υπερβάλλουμε τη δόση που υποδεικνύεται στη συνταγή.
 • Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το γεγονός ότι τα εξαρτήματα θα υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες από τις αναγκαίες.
 • δεν πρέπει να ξεχνάμε την πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης, ειδικά στην περίπτωση χρήσης άγνωστου αιθέρα.

Για να μην ανησυχείτε για την ασφάλεια της διαδικασίας, αξίζει να κάνετε ένα απλό τεστ αλλεργίας. Εάν μέσα σε μια ώρα δεν έχουν συμβεί αλλαγές στον καρπό μετά από μια σταγόνα αιθέρα, τότε το παρασκευασμένο φάρμακο μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο. Παρεμπιπτόντως, είναι ιδανικό εάν διανέμετε τις απαραίτητες ενώσεις ελαίων ή άλλου μείγματος που βασίζεται σε αυτές μόνο σε βρεγμένο δέρμα.