Οι καλύτερες αισθητικές επεμβάσεις για αναζωογόνηση προσώπου μετά από 40 χρόνια

Μέχρι την ηλικία των 40 ετών, ένας σημαντικός αριθμός ρυτίδων σχηματίζεται στο δέρμα του προσώπου και η γενική κατάσταση του δέρματος επιδεινώνεται αισθητά. Ο ρυθμός γήρανσης του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος του προσώπου, είναι γενετικά καθορισμένος, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η σωστή φροντίδα και οι καλλυντικές διαδικασίες θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της γήρανσης και θα διατηρήσουν το δέρμα σε καλή κατάσταση. Η σύγχρονη κοσμετολογία αναπτύσσεται ραγδαία και προσφέρει όλο και πιο αποτελεσματικές μεθόδους αναζωογόνησης.

Γιατί χρειάζεται ενισχυμένη φροντίδα

Όταν μια γυναίκα φτάσει στην ηλικία των 40-45 ετών, ξεκινά μια απότομη αναδιάρθρωση του σώματος, που σχετίζεται με την έναρξη της εμμηνόπαυσης, ενώ η παραγωγή της γυναικείας ορμόνης οιστρογόνου επιβραδύνεται. Επιπλέον, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης επιβραδύνεται σημαντικά, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων και πτυχών στο πρόσωπο. Ο ρυθμός αναγέννησης των κυττάρων μειώνεται, γεγονός που οδηγεί σε αλλοίωση του χρώματος του δέρματος, εμφάνιση κηλίδων ηλικίας. Η συγκέντρωση των λιπών στο δέρμα μειώνεται, γεγονός που οδηγεί σε ξηρότητα και ευαισθησία.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες καθιστούν απαραίτητη την πολύ περισσότερη φροντίδα του δέρματος προκειμένου να διατηρήσει την υγιή και ελκυστική του κατάσταση. Το κύριο μέρος της φροντίδας είναι η καθημερινή χρήση κρεμών και αλοιφών και κατά καιρούς είναι απαραίτητο να καταφεύγουμε σε πιο εντατικές διαδικασίες που απαιτούν τη συμμετοχή επαγγελματία αισθητικού. Ακόμα κι αν δεν είναι δυνατό να επισκέπτεστε συχνά έναν ειδικό, είναι απαραίτητο να το κάνετε αυτό τουλάχιστον αρκετές φορές το χρόνο, ώστε ο γιατρός να μπορεί να δώσει τις σωστές συμβουλές, να προσαρμόσει τη φροντίδα και να προτείνει διάφορα μέσα για χρήση.

Υπάρχουν πολλές συμβουλές από κοσμετολόγους που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε την ελκυστικότητα:

  1. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το δέρμα το πρωί και να μην πηγαίνετε για ύπνο μέχρι να αφαιρεθούν τα καλλυντικά από το πρόσωπο.
  2. Προσπαθήστε να μειώσετε τη συνολική ποσότητα των καλλυντικών που χρησιμοποιείτε καθημερινά.
  3. Παρέχετε στο δέρμα σχολαστική διατροφή, χρησιμοποιώντας κρέμες κατάλληλες για την ηλικία.
  4. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα καθαρισμού κάθε εβδομάδα.
  5. Κάντε τακτικά απολέπιση.

Μην υποτιμάτε τη σημασία της συμμετοχής μιας αισθητικής στην επιτυχημένη περιποίηση του δέρματος και τη διατήρηση της νεότητας για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Αισθητικές επεμβάσεις

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών αισθητικών επεμβάσεων για την αναζωογόνηση του προσώπου.

Για να λύσετε κάθε συγκεκριμένο στόχο, μπορείτε να επιλέξετε πολλές διαδικασίες ταυτόχρονα.

Ενέσεις υαλουρονικού οξέος

Αποσκοπούν στη διόρθωση του οβάλ του προσώπου, στην εξάλειψη των ρυτίδων και των πτυχών, επιπλέον, με τη βοήθεια ενέσεων υαλουρονικού οξέος, μπορείτε να διορθώσετε το σχήμα των χειλιών. Αυτή η καλλυντική τεχνική είναι δημοφιλής λόγω της υψηλής αποτελεσματικότητάς της, της ευκολίας εφαρμογής και των σπάνιων περιπτώσεων επιπλοκών.

Ο συνολικός χρόνος της επέμβασης είναι περίπου μισή ώρα, εξαρτάται από το μέγεθος των περιοχών που αντιμετωπίζονται. Οι ενέσεις ομορφιάς είναι καλές γιατί το αποτέλεσμα είναι αισθητό αμέσως μετά τη διαδικασία και μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως τις καθημερινές δραστηριότητες, αλλά το αποτέλεσμα δεν διαρκεί τόσο πολύ. Είναι αδύνατο να γίνουν ενέσεις σε έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες μητέρες, σε περίπτωση παραβίασης της πήξης του αίματος, σε περίπτωση φλεγμονής των περιοχών όπου πρέπει να γίνει η ένεση.

δέρμα προσώπου μετά από αναζωογόνηση με ενέσεις υαλουρονικού οξέος

Μεσοθεραπεία

Η ουσία αυτής της μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι οι βιταμίνες, τα φαρμακευτικά εκχυλίσματα και τα θρεπτικά συστατικά εισάγονται σε μικρές δόσεις σε ορισμένες περιοχές του δέρματος. Αυτό οδηγεί σε βελτίωση των μεταβολικών διεργασιών στο δέρμα και επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης. Η ιδιαιτερότητα αυτής της διαδικασίας είναι ότι εάν τη χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, τότε υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης των πόρων του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία ενεργοποιεί το έργο των κυττάρων, αλλά το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι συχνές ενέσεις θα κάνουν το δέρμα να σταματήσει απλώς να ανταποκρίνεται σε αυτές.

Χημικό ξεφλούδισμα

Ο πιο δημοφιλής τύπος είναι ο γλυκολικός, μετά την εφαρμογή του, οι ρυτίδες εξομαλύνονται, το χρώμα του δέρματος βελτιώνεται. Αυτή η μέθοδος αναζωογόνησης είναι η πιο ασφαλής, ανώδυνη και δεν απαιτεί μακροχρόνια αποκατάσταση.

Με τη βοήθεια του μεσαίου peeling, μπορείτε να απαλλαγείτε από ουλές και εξογκώματα στο δέρμα που παραμένουν μετά την ακμή και μαύρα στίγματα στο δέρμα. Μόνο που αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιο σοβαρή και περιλαμβάνει μακρά προετοιμασία.

Φωτοανάπλαση

Αυτή η μέθοδος θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές. Η ουσία μιας τέτοιας λειτουργίας έγκειται στο γεγονός ότι το φωτεινό παλμικό ρεύμα επηρεάζει τις προβληματικές περιοχές. Αυτό σας επιτρέπει να εξαλείψετε τις λεπτές ρυτίδες, να βελτιώσετε το χρώμα του δέρματος, να αφαιρέσετε την υπερμελάγχρωση και να εξαλείψετε τους αγγειακούς σχηματισμούς.

Οι διαδικασίες παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης αποκαθίστανται. Για να επιτευχθεί ένα απτό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 3 τέτοιες διαδικασίες.

Επανόρθωση προσώπου με λέιζερ

Αυτή η μέθοδος έχει πιο αποτελεσματική και επιθετική επίδραση στο δέρμα σε σύγκριση με τη φωτοανάπλαση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγούμε από ουλές, σημάδια ακμής, να βελτιώσουμε την επιδερμίδα και να ενισχύσουμε το δέρμα. Υπό την επίδραση του λέιζερ, οι πόροι στενεύουν, η σύνθεση των ινών κολλαγόνου ενεργοποιείται.

Δεν συνιστάται η χρήση της μεθόδου λέιζερ αναζωογόνησης για δερματικές παθήσεις, φλεγμονές, διαβήτη, εγκυμοσύνη και γαλουχία. Πριν από τη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας, είναι απαραίτητο να αρνηθείτε την επίσκεψη στο σολάριουμ και το ξεφλούδισμα για 2 εβδομάδες.

Αναζωογονητικό μασάζ

Μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματος όχι μόνο με τη βοήθεια καλλυντικών διαδικασιών, αλλά και με μασάζ. Η ιδιαιτερότητα αυτής της διαδικασίας είναι ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο σαλόνι όσο και στο σπίτι.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην τεντώνετε το δέρμα, να μην ασκείτε υπερβολική πίεση στο πρόσωπο.

Για τις πρώτες διαδικασίες, 5 λεπτά συνεχούς μασάζ είναι αρκετά, μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά τον χρόνο έως και 15 λεπτά, συνιστάται να κάνετε μασάζ λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Μετά από αρκετές διαδικασίες, οι βελτιώσεις θα γίνουν αισθητές - οι ρυτίδες θα εξομαλυνθούν και το χρώμα του δέρματος θα βελτιωθεί.

Για μασάζ, πρέπει να επιλέξετε μια βάση, για στεγνό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα, προψύξη, για λιπαρό, ένα μείγμα με βάση φυτικό λάδι (καλή επιλογή ελιάς ή σταφυλιού) και χυμό λεμονιού.

Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε καλά το δέρμα και μόνο μετά από αυτό να προχωρήσετε στο μασάζ. Με απαλές κινήσεις μασάζ περπατήστε από το πηγούνι στους λοβούς των αυτιών, από τα φρύδια μέχρι τα μαλλιά, από τη μύτη στους κροτάφους και από τα χείλη μέχρι τα αυτιά. Για να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα, μπορείτε να περπατήσετε στο πρόσωπο με ένα παγάκι, αυτό θα ανανεώσει αισθητά το δέρμα.