Αντιγηραντική περιποίηση δέρματος

Τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ μπορούν να επιτευχθούν με επαγγελματικές αισθητικές επεμβάσεις. Σας προσφέρουμε να κατανοήσετε πώς λειτουργούν, σε ποιον συνιστώνται και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να διατηρηθεί η νεότητα.

γυναικείο δέρμα μετά από 40 χρόνια

Σημαντικό: οι διαδικασίες αντιγήρανσης πρέπει να εμπιστεύονται μόνο ένας ειδικός - ένας ειδικευμένος κοσμετολόγος σε μια εξειδικευμένη κλινική. Μόνο σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Τι συμβαίνει στο δέρμα με την ηλικία

Το νεανικό δέρμα είναι λείο, τρυφερό, ελαστικό και σφριγηλό. Έχει ομοιόμορφη απόχρωση και φαίνεται να λάμπει από μέσα. Το πρόσωπο απαιτεί ελάχιστη φροντίδα και δείχνει όμορφο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας - ακόμα και το επόμενο πρωί μετά από ένα θυελλώδες πάρτι.

Όμως ο χρόνος περνά και εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης: θαμπή επιδερμίδα, μελάγχρωση, ρυτίδες, πτυχές, πλαδαρόχρωμα και απώλεια ελαστικότητας. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα με διαφορετικές ταχύτητες για τον καθένα. Η καλή κληρονομικότητα, ο υγιεινός τρόπος ζωής, η συνεχής αντηλιακή προστασία και η προσεκτική προσωπική φροντίδα σας επιτρέπουν να καθυστερήσετε την εμφάνιση των σημαδιών της ηλικίας.

Είναι πλέον σύνηθες να γίνεται διάκριση μεταξύ δύο τύπων γήρανσης. Η χρόνια γήρανση προκαλείται από γενετικά καθορισμένες φυσικές διεργασίες. Επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, που κυμαίνονται από τη συσσώρευση κυτταρικών μεταλλάξεων έως τη μείωση της σύνθεσης ορμονών. Ως αποτέλεσμα, τα κύτταρα ανανεώνονται πιο αργά, η παραγωγή πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος μειώνεται και το επίπεδο υγρασίας μειώνεται λόγω έλλειψης υαλουρονικού οξέος. Όχι μόνο το δέρμα αλλάζει: με την ηλικία, το στρώμα του υποδόριου λίπους γίνεται πιο λεπτό και εμφανίζεται βαρυτική πτώση.

Δεν υπάρχει ακόμα μαγικό χάπι για χρονογήρανση, αλλά ο σωστός τρόπος ζωής σας επιτρέπει να παρατείνετε τη νεότητα, συμπεριλαμβανομένου του νεανικού δέρματος. Η αντιγηραντική φροντίδα σας επιτρέπει επίσης να καθυστερήσετε την εμφάνιση σημαδιών ηλικίας, να τα αναβάλετε σε μεταγενέστερη περίοδο.

Η φωτογήρανση σχετίζεται με τη χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Οι ακτίνες του ήλιου καταστρέφουν τα κύτταρα του χορίου και προκαλούν πρόωρο ξεθώριασμα του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος που οι ανοιχτές περιοχές του δέρματος γερνούν νωρίτερα από τις κλειστές. Όσοι τους αρέσει να κάνουν ηλιοθεραπεία στην παραλία ή στο σολάριουμ, καθώς και όσοι περνούν πολύ χρόνο στο δρόμο, αντιμετωπίζουν την εμφάνιση ρυτίδων, μελάγχρωσης και νεοπλασμάτων νωρίτερα από όσους έχουν συνηθίσει να κρύβονται από τον ήλιο. Για να προστατευτείτε από τη φωτογήρανση, πρέπει να προστατεύσετε προσεκτικά το πρόσωπο και το σώμα σας από την έκθεση στο ηλιακό φως.

Η αντηλιακή προστασία σας κρατά νέους

Τα σημάδια της φωτοφθοράς εμφανίζονται νωρίτερα από τις αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία. Οι εκδηλώσεις και των δύο τύπων γήρανσης μπορεί να είναι παρόμοιες, συχνά αλληλοσυμπληρώνονται και επιδεινώνονται, αλλά υπάρχουν χαρακτηριστικά σημάδια για κάθε παραλλαγή:

Χρονογήρανση Φωτογήρανση
Χρώμα Χλωμό, με κιτρινωπή απόχρωση Ανώμαλο, με κηλίδες ηλικίας, ηλιακό φακό
Πάχος Το δέρμα λεπταίνει Το δέρμα γίνεται πιο παχύ και τραχύ
Αγγειακές αλλαγές Συνήθως απουσιάζει Η εμφάνιση τελαγγειεκτασιών
Ελαστικότητα Μειώνεται Μειώνεται
Ελαστικότητα Μειώνεται Μειώνεται
ρυτίδες Κυρίως λεπτή επιφάνεια βαθιές πτυχές
Ξηρότητα ανεβαίνει ανεβαίνει
Νεοπλάσματα Μπορεί να εμφανιστεί στην ενήλικη ζωή Μπορεί να γίνει κακοήθης ως αποτέλεσμα βλάβης στα κύτταρα του DNA
Ηλικία Οι έντονες εκδηλώσεις είναι αισθητές μετά από 50 χρόνια Σοβαρές εκδηλώσεις είναι πιθανές ήδη από τα 30 χρόνια

Πιστεύεται ότι, μέχρι ένα σημείο, το δέρμα μπορεί να αντισταθεί στη φωτογήρανση λόγω της ικανότητάς του να αναγεννάται. Ωστόσο, με τα χρόνια, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για το σώμα να ανακάμψει χωρίς εξωτερική βοήθεια. Τα αποτελέσματα της φωτοφθοράς συσσωρεύονται και η κατάσταση του δέρματος επιδεινώνεται.

Η φωτογήρανση επηρεάζει, πρώτα απ 'όλα, ανοιχτές περιοχές - πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια. Ανάλογα με τον φωτότυπο, τον τρόπο ζωής, τη γενετική και άλλους παράγοντες, τα πρώτα σημάδια αλλαγών μπορούν να παρατηρηθούν ακόμη και πριν από την ηλικία των 30 ετών.

Γιατί η φροντίδα στο σπίτι δεν είναι αρκετή

Τα οφέλη από τη δική σας αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν. Το κύριο πράγμα είναι ότι η φροντίδα πρέπει να είναι σωστή - προσεκτική, τακτική και αντίστοιχη με τις ατομικές ανάγκες του σώματος. Εάν φροντίζετε τον εαυτό σας από καιρό σε καιρό ή χρησιμοποιείτε ακατάλληλα μέσα, τότε είναι απίθανο να καταφέρετε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και η καθημερινή διατροφή, η ενυδάτωση, η τόνωση και ο καθαρισμός του δέρματος, η χρήση αντιγηραντικών προϊόντων και η προσεκτική στάση μπορούν να παρατείνουν τη νεότητα.

αντιγηραντικές κρέμες δέρματος

Επιπλέον, συνιστάται να υποβάλλονται σε διαδικασίες αντιγήρανσης στην κλινική. Το γεγονός είναι ότι οι κρέμες και οι οροί, ακόμη και οι πιο ακριβοί και ποιοτικοί, δρουν μόνο στα ανώτερα στρώματα του δέρματος: ο επιδερμικός φραγμός εμποδίζει τα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν βαθύτερα. Έτσι, η επίδραση των καλλυντικών περιορίζεται μόνο στην επιδερμίδα. Εάν οι αλλαγές επηρεάζουν βαθύτερες δομές, τότε οι επαγγελματικές διαδικασίες έρχονται στη διάσωση (έρευνα κατά της γήρανσης).

Αρκεί να κοιτάξετε παλιές φωτογραφίες για να παρατηρήσετε ότι οι γυναίκες γερνούσαν πολύ νωρίτερα από ό, τι τώρα. Και ο λόγος δεν είναι μόνο στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και στο γεγονός ότι τα σύγχρονα κορίτσια δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην προσωπική φροντίδα - τόσο στο σπίτι όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η βιομηχανία ομορφιάς αναπτύσσεται με τρομερή ταχύτητα τις τελευταίες δεκαετίες και τώρα υπάρχουν πολλές τεχνολογικές μέθοδοι που οι προηγούμενες γενιές δεν μπορούσαν καν να ονειρευτούν.

Πρώτα απ 'όλα, πρόκειται για διαδικασίες ένεσης, τις λεγόμενες "ενέσεις ομορφιάς". Με τη βοήθεια ενέσεων εισάγονται σκευάσματα στα βαθιά στρώματα του χορίου που αντισταθμίζουν την ανεπάρκεια υαλουρονικού οξέος και διεγείρουν τις φυσικές διαδικασίες αναγέννησης και αναζωογόνησης.

ενέσεις ομορφιάς για αναζωογόνηση
 • Μεσοθεραπεία?
 • Βιοαναζωογόνηση;
 • Επαναδερμιδοποίηση;
 • βιοαποκατάσταση;
 • Plasmolifting.

Μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε τους μύες, απαλλαγείτε έτσι από τις ρυτίδες του προσώπου (θεραπεία με τοξίνη αλλαντίασης), να αφαιρέσετε τις τοπικές εναποθέσεις λίπους (λιπολυτικά) και ακόμη και να διορθώσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου (contouring) χωρίς να καταφύγετε σε χειρουργική πλαστική χειρουργική.

επίδραση της αναζωογόνησης μετά από χειρουργική πλαστική χειρουργική

Εκτός από τις διαδικασίες έγχυσης, οι κλινικές προσφέρουν υλικό. Απαιτούν ακριβό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για να επιτύχουν αποτελέσματα που δεν είναι εφικτά στο σπίτι. Πρόκειται για εγκαταστάσεις λέιζερ, συσκευές φωτοαναζωογόνησης, επαναφοράς με λέιζερ, ανύψωση ραδιοκυμάτων ή εστιασμένο υπέρηχο.

φωτοαναζωογόνηση για το δέρμα

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το βέλτιστο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί συνδυάζοντας τη συνήθη φροντίδα στο σπίτι με την επαγγελματική φροντίδα. Η καθημερινή χρήση καλλυντικών υψηλής ποιότητας και επαγγελματική φροντίδα στην κλινική θα εξασφαλίσει νεανική, λαμπερή επιδερμίδα σε οποιαδήποτε ηλικία.

Πότε να ξεκινήσετε τη διαδικασία στην κλινική

Δεν υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα για όλους: απολύτως όλες οι διαδικασίες φροντίδας επιλέγονται ξεχωριστά. Οι άνθρωποι δεν γερνούν σύμφωνα με ένα μοτίβο, μερικές μιμητικές ρυτίδες μπορεί να εμφανιστούν στην ηλικία των 20 ετών και κάποιος ακόμη και στα 40 χαίρεται για την απαλότητα του δέρματός του. Πρέπει να εστιάσετε αποκλειστικά στα προσωπικά χαρακτηριστικά και όχι στη «μέση θερμοκρασία στο νοσοκομείο» και στο παράδειγμα των φιλενάδων.

Οι γιατροί που δίνουν συστάσεις, γνωρίζοντας μόνο την ηλικία του ασθενούς, δεν πρέπει να εμπιστεύονται: μόνο μετά από εσωτερική εξέταση μπορούν να αναπτυχθούν τακτικές θεραπείας.

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να αξιολογηθεί ανεξάρτητα η κατάσταση του δέρματος, συνιστάται να έρθετε περιοδικά για διαβούλευση με έναν κοσμετολόγο.

διαβούλευση με κοσμετολόγο

Ένας επαγγελματίας θα παρατηρήσει μη εμφανή σημάδια ηλικίας και θα δώσει έγκαιρες συστάσεις για τη διόρθωση της κατάστασης και την πρόληψη της γήρανσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φροντίδα στο σπίτι θα είναι αρκετή και εάν είναι αδύνατο να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, ο γιατρός θα συστήσει αποτελεσματικές καλλυντικές διαδικασίες.

Τόσο οι θεραπευτικές όσο και οι προληπτικές παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται αυστηρά σύμφωνα με τις ενδείξεις, διαφορετικά θα είναι άχρηστες στην καλύτερη περίπτωση, ακόμη και επιβλαβείς. Για παράδειγμα, η κατάχρηση των fillers σε νεαρή ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε τέντωμα του δέρματος και εμφάνιση ρυτίδων μετά από μερικά χρόνια.

Κατά:
Ένας ικανός γιατρός δεν θα επιβάλει περιττές διαδικασίες και δεν θα αποτρέψει τον ασθενή από άχρηστες παρεμβάσεις προσφέροντας μια πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση. Αξίζει λοιπόν να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό τον οποίο θα εμπιστευτείτε και θα ακούσετε τις συστάσεις του.

Οι πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές διαδικασίες

Και πάλι, δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους. Κάθε διαδικασία στην κλινική θα είναι χρήσιμη και αποτελεσματική εάν επιλεγεί σωστά. Αντίθετα, κάθε είδους επιρροή μπορεί να είναι άχρηστη εάν επιλεγεί λανθασμένα.

Όλες οι διαδικασίες πρέπει να εκτελούνται έγκαιρα και σύμφωνα με τις ενδείξεις. Μην βιαστείτε και ξεκινήστε την καταπολέμηση της γήρανσης στην ηλικία των 20 ετών, για παράδειγμα, κάνοντας μαθήματα βιοαναζωογόνησης - το νεανικό δέρμα δεν θα λάβει τα αναμενόμενα οφέλη από μια τέτοια έκθεση. Το υαλουρονικό οξύ έχει εξαιρετικές ιδιότητες και κάνει θαύματα, αλλά αν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο, χωρίς σημάδια μαρασμού, φωτοφθορές, ηλιακό φακό και αυξημένη ξηρότητα, τότε δεν πρέπει να αναμένονται αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

επαναδερματικοποίηση για νεαρούς ασθενείς

Για τους νεαρούς ασθενείς, είναι καταλληλότερο μια πορεία μεσοθεραπείας ή επαναδερματοποίησης. Αλλά σε πιο προχωρημένη ηλικία, παρουσία ξηρότητας, ρυτίδων, μελάγχρωσης και χαλάρωσης, η βιοαναζωογόνηση θα είναι πραγματική σωτηρία.

Ορισμένες διαδικασίες στοχεύουν στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, για παράδειγμα, αφαίρεση λιπών ή σύσφιξη. Άλλα είναι πιο ευέλικτα. Για παράδειγμα, το plasmolifting, η βιοαποκατάσταση, η επανάληψη του δέρματος, η φωτοανάπλαση ταυτόχρονα ανανεώνουν, εξομαλύνουν την ανακούφιση και τη σκιά, λειαίνουν και διεγείρουν την ανανέωση του δέρματος.

Καθήκοντα και μέθοδοι επίλυσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι αξιολογούν το είδος τους με πολύπλοκο τρόπο. Κανείς δεν θα πει "έχει ελαστικό δέρμα και καθαρό οβάλ στο πρόσωπο", το χαρακτηριστικό θα ακούγεται πιο απλό - "φαίνεται νέα". Αντίθετα, άλλοι δεν θα υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες, ανακαλύπτοντας γιατί μια γυναίκα φαίνεται μέσης ηλικίας - λόγω των ρυτίδων της μαριονέτας, των έντονων ρινοχειλικών πτυχών, των ψύλλων, της μελάγχρωσης ή της αισθητής πλαδαριότητας της επιδερμίδας.

Οι κοσμετολόγοι βλέπουν τα πρόσωπα λίγο διαφορετικά. Για αυτούς, η νεολαία είναι ένα σύμπλεγμα μεμονωμένων λεπτομερειών που δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Ένας έμπειρος ειδικός βλέπει αμέσως τι πρέπει να γίνει για να δείχνει το πρόσωπο νεότερο. Κάποιος θα χρειαστεί να εξομαλύνει τις ρυτίδες, κάποιος θα πρέπει να δώσει διαύγεια στο οβάλ, κάποιος θα πρέπει να εξαλείψει τη μελάγχρωση.

περιποιημένο δέρμα προσώπου

Μερικές φορές αρκεί ένας τύπος διαδικασίας για να επιτευχθεί ένα αξιοσημείωτο αναζωογονητικό αποτέλεσμα, μερικές φορές απαιτείται συνδυασμός διαφορετικών τύπων χειρισμών. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός συνταγογραφεί διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του δέρματος και τα υπάρχοντα ελαττώματα.

 • Μιμητικές ρυτίδες, αισθητές ακόμα και με πλήρη χαλάρωση του προσώπου. Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης έρχονται στη διάσωση. Το μυοχαλαρωτικό χαλαρώνει τους μύες, ανακουφίζει από την ένταση - και το δέρμα λειαίνεται επίσης. Οι ενέσεις τοξίνης μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως προληπτικό μέτρο, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές εάν το δέρμα έχει ήδη σπάσει. Μερικές φορές ένα μυοχαλαρωτικό μπορεί να συμπληρωθεί με διαδικασίες για την τόνωση των διαδικασιών αναγέννησης. Οι βαθιές ρυτίδες μπορούν να γεμιστούν από μέσα με υλικά πλήρωσης.
 • Ξηρότητα της επιδερμίδας. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με τη βοήθεια ενέσεων σκευασμάτων με βάση το υαλουρονικό οξύ. Η βιοαναζωογόνηση, η βιοαναζωογόνηση, η επαναδερμαίωση, η μεσοθεραπεία έχουν αποδειχθεί καλά. Η επιλογή της τεχνικής εξαρτάται από την ηλικία και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δέρματος.
 • Θαμπή επιδερμίδα. Εάν τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται αργά, το χημικό πίλινγκ ή η εναλλακτική τους με λέιζερ θα είναι αποτελεσματικά. Για να βελτιωθεί η απόχρωση "από μέσα", συνιστώνται διάφορες διαδικασίες έγχυσης, για παράδειγμα, πλασμολίφτινγκ και βιοανάλυση.
 • Ρυτίδες και πτυχώσεις. Ανάλογα με το βάθος, τη θέση και την αιτία των ρυτίδων, μπορείτε να τις καταπολεμήσετε με ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης, laser resurfacing, peeling, φωτοαναζωογόνηση, βαθιά ενυδάτωση.
 • "Επιπλέον" οβάλ. Με τη βαρυτική πτώση, την εμφάνιση ενός δεύτερου πηγουνιού και ποδιών, διαδικασίες όπως η έκθεση σε εστιασμένο υπέρηχο, βελόνα, λέιζερ ραδιοσυχνοτήτων βοηθούν καλά. Παρουσιάζονται επίσης τεχνικές κλωστών: σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται νήματα με εγκοπές, που ανυψώνουν τους ιστούς και σχηματίζουν το λεγόμενο "τρίγωνο της νεότητας".
 • Εναπόθεση λίπους στο πρόσωπο. Οι ενέσεις λιπολιτικής θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το δεύτερο πηγούνι και άλλες τοπικές εναποθέσεις λίπους. Μια εναλλακτική θα μπορούσε να είναι η ανύψωση ραδιοσυχνοτήτων (radio wave lifting), η οποία παρέχει αξιοσημείωτο αποτέλεσμα σύσφιξης.
 • Ρινοχειλικές πτυχές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις άσχημες πτυχές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληρωτικό στη ρινοχειλική πτυχή. Και μπορείτε να αυξήσετε τον όγκο της ζυγωματικής περιοχής για να σηκώσετε τα μάγουλα ή να χρησιμοποιήσετε τεχνικές νήματος. Η βέλτιστη επιλογή επιλέγεται μετά από εσωτερική εξέταση στην κλινική.
 • Μεγάλοι πόροι. Οι ιδιοκτήτες λιπαρού δέρματος παρατηρούν αύξηση του μεγέθους των πόρων με την πάροδο του χρόνου, ειδικά στη ζώνη Τ. Το χημικό peeling θα βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτού του ελαττώματος. Μια εξίσου αποτελεσματική λύση θα ήταν η επαναφορά με λέιζερ.
 • Απώλεια όγκων. Με τα χρόνια, το δέρμα και το υποδόριο λίπος γίνονται πιο λεπτές, με αποτέλεσμα να χάνεται όγκος στο μέτωπο, τους κροτάφους και τα ζυγωματικά. Η μέτρια χρήση πληρωτικών σάς επιτρέπει να κάνετε τα χαρακτηριστικά πιο εμφανή. Τζελ με βάση σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ, πολυγαλακτικό οξύ ή υδροξυαπατίτη ασβεστίου εγχέονται βαθιά κάτω από το δέρμα και αναδημιουργούν όγκο ακριβώς εκεί που χρειάζεται. Με την πάροδο του χρόνου, τα πληρωτικά διασπώνται και αποβάλλονται από το σώμα φυσικά.
 • Φλαμάδα, απώλεια ελαστικότητας. Η σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης επιβραδύνεται με την ηλικία. Το καθήκον του αισθητικού είναι να διεγείρει αυτές τις διαδικασίες. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι κατάλληλες οι διαδικασίες έγχυσης (από την ανύψωση πλάσματος έως την επαναδερμαίωση), η φωτοαναζωογόνηση στη συσκευή και ο σχηματισμός πλαισίου νήματος στο πάχος του δέρματος. Οι μάσκες αλγινικού θα γίνουν επίσης μια αποτελεσματική λύση.
 • Χρωματισμός. Πίλινγκ, φωτοαναζωογόνηση, επανόρθωση με λέιζερ, κάθε είδους διαδικασίες έγχυσης θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κηλίδων ηλικίας, του ηλιακού φακού, του ανομοιόμορφου τόνου δέρματος.
 • Χουπέρωση, αγγειακά ελαττώματα. Σε αυτή την κατάσταση, η φωτοαναζωογόνηση έχει αποδειχθεί καλά. Υπό την επίδραση των παλμικών λάμψεων, τα τριχοειδή αγγεία πήζουν και η επιδερμίδα εξομαλύνεται.

Το πρώτο βήμα για τη διατήρηση της νεότητας είναι να βρείτε μια καλή κλινική με ειδικευμένους κοσμητολόγους. Και τότε μένει μόνο να εμπιστευτείτε τον γιατρό, ο οποίος θα επιλέξει τις πιο κατάλληλες διαδικασίες με αντιγηραντικό αποτέλεσμα. Όλοι οι τύποι επαγγελματικής έκθεσης παρέχουν παρατεταμένο αποτέλεσμα για τουλάχιστον αρκετούς μήνες ή και χρόνια. Έτσι, μπορείτε να σταματήσετε τον χρόνο και να καθυστερήσετε την εμφάνιση σημαδιών που σχετίζονται με την ηλικία.

σωστή φροντίδα του δέρματος

Και, φυσικά, μην ξεχνάτε τη φροντίδα στο σπίτι - καμία επαγγελματική καλλυντική διαδικασία δεν μπορεί να την ακυρώσει. Κάθε μέρα πρέπει να καθαρίζετε, να τονώνετε, να ενυδατώνετε και να θρέφετε το δέρμα, χωρίς να ξεχνάτε τα οικιακά πίλινγκ και μάσκες. Αυτό είναι απαραίτητο τόσο για την πρόληψη της εμφάνισης αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία όσο και για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων των διαδικασιών στην κλινική.