Facelift: ζώνες, αλγόριθμος, αντενδείξεις

είδη λίφτινγκ προσώπου

Πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν πλαστικό χειρουργό όταν οι αισθητικές επεμβάσεις χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Η κοσμετολογία είναι η πρόληψη της γήρανσης, αλλά δεν θα επιστρέψει τη νεότητα.

Με την ηλικία, οι άνθρωποι αναπτύσσουν βαρυτική πτώση - μείωση των μαλακών ιστών του προσώπου, έτσι οποιεσδήποτε αισθητικές επεμβάσεις χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Μια εναλλακτική θα ήταν ένα λίφτινγκ.

Τύποι λίφτινγκ προσώπου

Το λίφτινγκ ή λίφτινγκ προσώπου είναι ένας πολλά υποσχόμενος και σταθερός τρόπος αναζωογόνησης. Στόχος είναι η εξάλειψη της πτώσης των μαλακών ιστών του προσώπου και η επαναφορά των όγκων τους στη θέση που χαρακτηρίζει τη νεότητα. Ένα λίφτινγκ συνήθως νοείται ως διαδικασία σύσφιξης του δέρματος.

Μπορείτε να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα lifting χρησιμοποιώντας τους ακόλουθους τύπους λίφτινγκ:

Χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου: Μια διαδικασία αναζωογόνησης πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να αφαιρέσετε βαθιές ρυτίδες, να επαναφέρετε το σχήμα του προσώπου, να σφίξετε το δέρμα γύρω από το μέτωπο, τα φρύδια, τις γωνίες του στόματος κ. λπ. Πρόκειται για μια σοβαρή επέμβαση με μεγάλη περίοδο αποκατάστασης. Το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας μπορεί να παρατηρηθεί σε 1, 5–2 μήνες. Ένα χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου είναι κατάλληλο για γυναίκες άνω των 40 ετών.

χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου

Ενδοσκοπική ανύψωση. Υπονοεί την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια, λύνοντας το πρόβλημα της πτώσης των φρυδιών. Η διαφορά από τη χειρουργική επέμβαση είναι ότι η επέμβαση γίνεται μέσω μικρών τομών (όχι πάνω από 2 cm) στο τριχωτό της κεφαλής.

Ταυτόχρονα, ο γιατρός αφαιρεί τους μιμικούς μύες, στερεώνει τους ιστούς σε νέα θέση με τη βοήθεια ειδικών οπτικών οργάνων υπό τον έλεγχο εξοπλισμού βίντεο.

Ανύψωση νήματος(μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου) είναι μια διαδικασία χαμηλού τραυματισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άρση πολλών ελαττωμάτων: χαλάρωση μαλακών ιστών, πτώση βλεφάρων, ρυτίδες στο πρόσωπο κ. λπ. Η ουσία της διαδικασίας είναι ότι εμφυτεύονται ειδικά νήματα κάτω από το δέρμα που αποκαθιστά το δέρμα, βελτιώνει την εμφάνισή του.

Το υλικό των νημάτων μπορεί να είναι διαφορετικό: χρυσός, πολυπροπυλένιο, καπρολακτόνη κλπ. Ο γιατρός εισάγει τα νήματα με ειδική βελόνα. Μετά από λίγο, συνδετικός ιστός εμφανίζεται γύρω από το νήμα, στηρίζοντας το δέρμα, εμποδίζοντάς το να χαλάσει.

Σύσφιξη RFείναι μια μη επεμβατική διαδικασία αναζωογόνησης που περιλαμβάνει έκθεση του δέρματος σε ηλεκτρικά ραδιοκύματα. Οι παρορμήσεις θερμαίνουν τα κύτταρα του δέρματος, αλλάζουν τη δομή των ινών κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την εμφάνιση νέων, νεαρών ινών.

Vector lifting (βιο-ενίσχυση)- έγχυση σκευάσματος με βάση το υαλουρονικό οξύ κάτω από το δέρμα. Ο ειδικός εγχέει πληρωτικά κάτω από το δέρμα, τα οποία είναι ένα είδος ικριώματος που υποστηρίζει τη χαλάρωση των ιστών. Μια διαδικασία βιοενίσχυσης για την εκτέλεση ανύψωσης δέρματος ματιών είναι δημοφιλής.

Ανύψωση με λέιζερ- λίφτινγκ προσώπου που λύνει το πρόβλημα του πρησμένου περιγράμματος ή μεμονωμένων περιοχών, αφαιρώντας τόσο τις μιμικές όσο και τις βαθιές ρυτίδες. Η ουσία της διαδικασίας είναι ότι μια δέσμη που θερμαίνεται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία εξατμίζει εξωτερικά προβλήματα και επίσης διεγείρει τις εσωτερικές διαδικασίες ανάκτησης, προάγει την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου.

hardware face lifting

Ανύψωση υλικού(βελονισμός) - εισάγονται ειδικές βελόνες κάτω από το δέρμα του ασθενούς, προκαλώντας τοπική δερματική αντίδραση, ως αποτέλεσμα της οποίας ενεργοποιούνται οι μεταβολικές διεργασίες στους ιστούς, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, βελτιώνεται η επιδερμίδα, αποκαθίσταται ο σάρωμα του δέρματος, οποιοσδήποτε τύπος ρυτίδων εξομαλύνεται.

Plasmolifting- μια μέθοδος ένεσης αναζωογόνησης, η οποία περιλαμβάνει την εισαγωγή πλάσματος αίματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια του ασθενούς κάτω από το δέρμα. Τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νεαρού ιστού και στην αποκατάσταση του παλιού.

Αντενδείξεις λίφτινγκ προσώπου

πριν και μετά το λίφτινγκ

Οποιαδήποτε επέμβαση, είτε πρόκειται για χειρουργική επέμβαση είτε για ελάχιστα επεμβατική επέμβαση, έχει τις δικές της αντενδείξεις.

Ανάλογα με την επιλεγμένη μέθοδο αναζωογόνησης του προσώπου, οι περιορισμοί στη διαδικασία αντιγήρανσης μπορούν να διευκρινιστούν με τον γιατρό.

Αλλά για όλους τους τύπους αναζωογόνησης, υπάρχουν βασικές αντενδείξεις, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • ηπατική και/ή νεφρική ανεπάρκεια.
 • Διαβήτης;
 • σοβαρές ασθένειες του καρδιαγγειακού, του αναπνευστικού συστήματος.
 • φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα στο οξύ στάδιο.
 • προβλήματα με την πήξη του αίματος?
 • αυτοάνοσο νόσημα;
 • οποιοδήποτε τρίμηνο της εγκυμοσύνης?
 • γαλουχιά;
 • ιογενείς ασθένειες.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου γίνεται το λίφτινγκ;

Το λίφτινγκ προσώπου είναι δημοφιλές στις γυναίκες, ειδικότερα, οι περισσότεροι ασθενείς καταφεύγουν σε διαδικασίες αντιγήρανσης όπως:

περιοχές προσώπου για αναζωογόνηση
 • ανύψωση του δέρματος γύρω από τα μάτια.
 • διόρθωση χειλιών (εξομάλυνση της κάμψης, εξάλειψη των ρυτίδων).
 • ανύψωση πηγουνιού (ανύψωση)?
 • ανύψωση των ναών - ανοίγει τα μάτια, τραβά προς τα πάνω την "ουρά" των φρυδιών.
 • διόρθωση της ρινοδακρυϊκής αύλακας - αφαιρείται η κατάθλιψη, η κοιλότητα του δέρματος.
 • ανύψωση των ζυγωματικών, δημιουργώντας το ίδιο περίγραμμα του προσώπου.
 • οβάλ μοντελοποίηση προσώπου.
 • ανύψωση πηγουνιού - εξάλειψη του «δεύτερου» πηγουνιού.

Αλγόριθμος για χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου

Για να καταλάβετε τι πρέπει να περάσετε στον αγώνα για την ομορφιά και τη νεότητα του προσώπου, αξίζει να εξετάσετε βήμα προς βήμα τον αλγόριθμο για τη διεξαγωγή λίφτινγκ - χειρουργικό λίφτινγκ:

Στάδιο 1. Εκπαίδευση

προετοιμασία του προσώπου για ανύψωση

Η επέμβαση είναι αγχωτική για το σώμα, επομένως λίγες εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη παρέμβαση, ο γιατρός θα πρέπει να δώσει στον ασθενή συστάσεις: μην καταπονείστε, ξεκουραστείτε περισσότερο, πάρτε βιταμίνες, τρώτε σωστά, σταματήστε το κάπνισμα, περιορίστε το αλκοόλ κ. λπ.

Την ημέρα της επέμβασης πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας, να αφαιρείτε το μακιγιάζ, να μην εφαρμόζετε καλλυντικά και να μην πίνετε ή να φάτε για 4 ώρες πριν την επέμβαση.

Στάδιο 2. Βγάζω φωτογραφίες

Πριν την επέμβαση, ο γιατρός πρέπει να τραβήξει φωτογραφίες του προσώπου σε πολλές προβολές. Εάν χρειαστεί, μπορεί να κάνει σημάδια στο πρόσωπο με μαρκαδόρο και μετά ο ασθενής μεταφέρεται στο χειρουργείο.

Στάδιο 3. Λειτουργία

επέμβαση αναζωογόνησης προσώπου

Το λίφτινγκ προσώπου μπορεί να γίνει είτε με τοπική είτε με γενική αναισθησία. Εάν γίνει ανύψωση περιγράμματος, τότε ο χειρουργός κάνει τομές στην περιοχή των αυτιών του ασθενούς ή στο τριχωτό της κεφαλής. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός μπορεί να αφαιρέσει το περιττό λίπος. Στο τέλος του χειρισμού, ο γιατρός ράβει, κλείνει τις τομές με επιδέσμους.

Στάδιο 4. Αποκατάσταση και φροντίδα

Μετά την επέμβαση λίφτινγκ, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις συστάσεις του γιατρού: ακολουθήστε τα ράμματα, αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως πάνω τους, αποφύγετε τις μακροχρόνιες διαδικασίες νερού και μην αφαιρείτε τον επίδεσμο (τις πρώτες ημέρες). Μετά από 5-10 ημέρες, τα ράμματα αφαιρούνται, αλλά η πλήρης περίοδος αποκατάστασης διαρκεί τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Παρά το γεγονός ότι το κυκλικό λίφτινγκ είναι η πιο τραυματική επέμβαση ανύψωσης, αλλά η αποτελεσματικότητά του είναι υψηλή. Οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε μια τέτοια διαδικασία αναζωογόνησης όχι περισσότερο από μία φορά κάθε 7 χρόνια. Εάν θέλετε το αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ να σας ευχαριστεί για αρκετά χρόνια και δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε ξανά σε διαδικασίες αναζωογόνησης, τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε ένα λίφτινγκ.

κυκλικό λίφτινγκ προσώπου

Εάν πρέπει να μάθετε την τιμή ενός λίφτινγκ, εγγραφείτε για μια διαβούλευση, όπου επαγγελματίες ειδικοί θα κάνουν ακριβή υπολογισμό, θα συμβουλεύσουν τη βέλτιστη μέθοδο αναζωογόνησης, θα δώσουν συστάσεις και θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία γήρανσης, αλλά ένα λίφτινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να γυρίσετε το ρολόι πίσω και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.