Πώς να ανανεώσετε το δέρμα των χεριών;

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται πώς να αναζωογονήσουν το δέρμα των χεριών τους, γιατί τα χέρια είναι μια από τις πιο εμφανείς ηλικιακές περιοχές. Και αν μπορείτε ακόμα να καλύψετε με κάποιο τρόπο το λαιμό σας με ένα μαντήλι, τότε το να κρύψετε τα χέρια σας χωρίς περιττές υποψίες είναι σχεδόν αδύνατο. Η διατήρηση της ομορφιάς του δέρματος για αρκετές δεκαετίες δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο, οι σύγχρονες μέθοδοι και τεχνολογίες επιτρέπουν όχι μόνο τη διατήρηση της προηγούμενης ομορφιάς, αλλά και την επιστροφή της χαμένης. Φυσικά, αυτή η διαδικασία απαιτεί λίγο χρόνο και προσπάθεια, αλλά τα αποτελέσματα θα ευχαριστήσουν εσάς και τους γύρω σας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μυστικά και αποχρώσεις που ισχύουν σε εντελώς διαφορετικούς τομείς, αλλά βοηθούν μια γυναίκα να διατηρεί τα χέρια της σε τέλεια κατάσταση.

Πρακτικές συστάσεις

Ο πρώτος κανόνας των όμορφων χεριών είναι ότι όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να φροντίζετε τα χέρια σας, τόσο περισσότερο μπορείτε να διατηρήσετε τη φυσική τους ομορφιά. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να φροντίζετε το δέρμα σας από μικρή ηλικία, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε. Η ανανέωση του δέρματος των χεριών θα είναι ευκολότερη εάν το δέρμα είναι περιποιημένο, απαλό και ελαστικό. Η σωστή απόφαση θα ήταν να επιλέξετε μια πλήρη σειρά προϊόντων περιποίησης χεριών, η οποία θα περιλαμβάνει μαλακτικά, ενυδατικά, θρεπτικά και καθαριστικά.

εποχιακή φροντίδα

Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε την εποχιακή φροντίδα. Έτσι, για παράδειγμα, τη χειμερινή περίοδο, θα πρέπει να φροντίσετε για πρόσθετη προστασία για το δέρμα των χεριών και να επιλέξετε μια ειδική κρέμα που θα προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα (στο κρύο, το δέρμα χάνει μεγάλη ποσότητα υγρασίας κατά τη ζέστη ανταλλαγή), έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες και ατμοσφαιρικά φαινόμενα. Για την καλοκαιρινή περίοδο, είναι σημαντικό να φροντίσετε να αγοράζετε μια κρέμα που θα προστατεύει από το ηλιακό έγκαυμα - η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως επηρεάζει το δέρμα με πολύ καλό τρόπο.

Τα καλλυντικά πρέπει να εφαρμόζονται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Σε εκείνες τις περιπτώσεις που τα χέρια έχουν επιπλέον φορτίο - εργάζεστε πολύ με χαρτιά, στον υπολογιστή, συχνά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας για τον ένα ή τον άλλο λόγο - η κρέμα μπορεί να εφαρμοστεί πολύ πιο συχνά.

Διαδικασίες αναζωογόνησης

Στην πραγματικότητα, η ανανέωση του δέρματος στα χέρια δεν διαφέρει από την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, επομένως είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν παρόμοιες τεχνικές:

  • ενυδατική,
  • θρέψη,
  • καθαρισμός,
  • απολέπιση,
  • μασάζ,
  • ειδικές μάσκες και λουτρά.

Αξίζει επίσης να λάβετε υπόψη ότι πρέπει να καταρτίσετε το δικό σας πρόγραμμα ατομικής φροντίδας - αυτό είναι το γεγονός ότι τα χέρια είναι πιο επιρρεπή σε μικρούς μηχανικούς τραυματισμούς (για παράδειγμα, κοψίματα), επομένως ορισμένες μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά για να μην ερεθιστούν τις πιο μικρές πληγές. Μην χρησιμοποιείτε εκείνα τα προϊόντα και τα σκευάσματα που μπορεί να σας προκαλέσουν αλλεργίες ή ερεθισμούς.

γάντια αναζωογόνησης δέρματος χεριών

Απευθυνόμενος σε έναν κοσμετολόγο-δερματολόγο για διαβούλευση, είναι λογικό να πάρετε μαζί σας τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε στο ραντεβού - έτσι ο ειδικός θα μπορεί να σας προσανατολίσει σχετικά με ένα συγκεκριμένο προϊόν, να προτείνει σύγχρονες μεθόδους για την επίλυση προβλημάτων που έχουν προκύψει και επιλέξτε μια αναζωογονητική κρέμα που είναι κατάλληλη για το δέρμα σας. Η ατομική επιλογή προϊόντων περιποίησης είναι εξαιρετικά σημαντική - όπως γνωρίζετε, τυχόν προβλήματα είναι αρκετά συγκεκριμένα, επομένως η χρήση των ίδιων μεθόδων για διαφορετικούς τύπους δέρματος είναι, για να το θέσω ήπια, μη πρακτική.

Φυσικά, μπορείτε να αναζωογονήσετε τα χέρια σας όχι μόνο με διάφορες κρέμες. Μια καλή κλινική κοσμετολογίας θα σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών διαδικασιών αντιγήρανσης, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών διαδικασιών, υλικού, κομμωτηρίου και άλλων. Η αναζωογόνηση είναι επίσης δυνατή στο σπίτι, γι 'αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες λαϊκές θεραπείες, πολλές από τις οποίες είναι αρκετά αποτελεσματικές.

Οι οικιακές καλλυντικές επεμβάσεις βασίζονται συνήθως σε αρκετά απλά, απλά συστατικά. Δεν χρειάζεστε ζυγαριά ή κάτι συγκεκριμένο, σχεδόν όλες οι συνταγές υπολογίζονται με το μάτι. Η αναζωογόνηση των χεριών στο σπίτι δεν είναι πολύ δύσκολη, το κύριο πράγμα είναι να προσεγγίσετε το θέμα προσεκτικά και μετρημένα.

Μαζί με άλλα προϊόντα, οι σύγχρονες γυναίκες χρησιμοποιούν επίσης γάντια και κάλτσες με ειδικό εμποτισμό. Οι κάλτσες και τα γάντια ενυδατικής τζελ είναι σε ζήτηση τόσο από τις νοικοκυρές όσο και από τις γυναίκες των επιχειρηματιών - η ικανότητα να μην διακόπτουν την εργασία και τη διαδικασία με την οποία είναι απασχολημένες οι γυναίκες και ταυτόχρονα να φροντίζουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους προσελκύει μεγάλη προσοχή. Οι κάλτσες και τα εμποτισμένα γάντια είναι μια καλή διέξοδος όταν πρέπει να απλώσετε μια κρέμα, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε από την τρέχουσα διαδικασία.

Πρόληψη της γήρανσης

Για να μην χρειαστεί να αναζωογονήσετε το δέρμα των χεριών για όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορείτε επίσης να αναλάβετε την πρόληψη της γήρανσης - αυτό το σετ περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά διαδικασιών που θα βοηθήσουν στην καθυστέρηση της εμφάνισης σημαδιών ηλικίας για αρκετά χρόνια . Η ενισχυμένη προστασία μαζί με το μασάζ είναι η απλούστερη εκδοχή πρόληψης της γήρανσης. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στη διαδικασία αφαίρεσης του κερατινοποιημένου δέρματος, για αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε διάφορα τρίβει και peeling, καθώς και να καθαρίσετε απαλά τα χέρια σας μηχανικά.

Ένα σύνολο συστάσεων θα είναι ελλιπές χωρίς μια απλή, αλλά ταυτόχρονα σωστή και απαραίτητη συμβουλή: για να παραμείνει το δέρμα των χεριών νεανικό και λείο, είναι λογικό να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη διατροφή σας. Ίσως χρειάζεστε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, επειδή η κατάσταση του δέρματος εξαρτάται όχι μόνο από τη φροντίδα του, αλλά και από την κατάσταση του σώματος στο σύνολό του. Η έγκαιρη πρόληψη της ανεπάρκειας βιταμινών μπορεί να κρατήσει το δέρμα από αιχμηρά άλματα που σχετίζονται με την ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι με την έναρξη της τακτικής λήψης βιταμινών από ένα φαρμακείο, η γήρανση του δέρματος των χεριών μπορεί να αναβληθεί σημαντικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές θεραπείες, ωστόσο, είναι λογικό να σκεφτείτε τι και πώς εφαρμόζετε στο δέρμα σας - δεν είναι όλα τα σπιτικά σκευάσματα εξίσου αβλαβή, πολύ συχνά μια εσφαλμένα υπολογισμένη δόση δραστικών ουσιών προκαλεί ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.