Κλασματική αναζωογόνηση. Τι είναι, κριτικές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για το δέρμα του προσώπου

Μία από τις πιο κοινές αισθητικές διαδικασίες για την εξάλειψη των ρυτίδων είναι η κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ.. . . Τι είναι και ποιες κριτικές γι 'αυτό αφήνουν ειδικοί και πελάτες που έχουν υποβληθεί στη διαδικασία, μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Η αρχή της λειτουργίας ενός κλασματικού λέιζερ

Η κλασματική αναζωογόνηση είναι μια σύγχρονη μέθοδος απαλλαγής από τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λέιζερ. Η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας επιτυγχάνεται λόγω της ζωνικής επίδρασης του κλασματικού λέιζερ στα βαθιά στρώματα της επιδερμίδας, η οποία ενεργοποιεί τη διαδικασία της ανανέωσης των κυττάρων και προωθεί περαιτέρω την αναζωογόνηση.

Αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ

Με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα του δέρματος σταματούν να ανανεώνονται λόγω της απώλειας της ικανότητας να θεραπευτεί. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται πτυχώσεις στα ανώτερα στρώματα του δέρματος, εμφανίζονται μελάγχρωση και αφθονία.

Για να ανακτήσουν τα κύτταρα την ικανότητα αναγέννησης, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το ανώτερο στρώμα των νεκρών περιοχών και να ενεργοποιηθεί η δραστηριότητα αυτών των κυττάρων που είναι βαθύτερα.

Αυτό γίνεται με ειδικό λέιζερ, η ακτίνα του οποίου χωρίζεται σε πολλές μικρές ακτίνες.

Το λέιζερ, σχηματίζοντας ένα πλέγμα στην επιφάνεια του δέρματος, δρα μόνο σε ορισμένες περιοχές του δέρματος (μικροζώνες). Άλλα κύτταρα παραμένουν άθικτα. Αυτές οι ακτίνες καίνε το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας, λόγω του οποίου ενεργοποιούνται τα ζωντανά κύτταρα και ξεκινά η διαδικασία σχηματισμού νέων.

Πλέγμα λέιζερ στην επιφάνεια του δέρματος

Ως αποτέλεσμα, το δέρμα λειαίνεται και οι ρυτίδες, η ακμή, οι ουλές και τα σημάδια ηλικίας γίνονται λιγότερο αισθητά ή εξαφανίζονται εντελώς.

Τύποι έκθεσης σε fracsel: ταξινόμηση

Παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς γνωρίζουν εκ των προτέρων πώς γίνεται η κλασματική αναζωογόνηση, τι είναι - οι κριτικές των ασθενών σχετικά με τη διαδικασία είναι πάντα διφορούμενες. Σε κάποιο βαθμό, αυτό οφείλεται σε διαφορετικούς τύπους διαδικασιών.Υπάρχουν δύο μέθοδοι εκτέλεσης της διαδικασίας: αφαιρετική και μη αφαιρετική.Η μέθοδος έκθεσης στο δέρμα είναι διαφορετική για αυτούς, επομένως το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.

Αφαιρετική μέθοδος

Το όνομα αυτού του τύπου διαδικασίας προέρχεται από τη λέξηεκτομήπου σημαίνει "διαγραφή"Στην αφαιρετική μέθοδο, το λέιζερ δρα στην επιδερμίδα (το ανώτερο στρώμα του δέρματος) και το αφαιρεί.Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για την καταπολέμηση των επιφανειακών εκδηλώσεων της γήρανσης του δέρματος:

 • πρώτη μίμηση ρυτίδων?
 • ραγάδες στο δέρμα.
 • πλαδαρότητα;
 • διογκωμένοι πόροι.

Το πλεονέκτημα της αφαιρετικής τεχνικής αναζωογόνησης είναι ότι το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει για την επίλυση βαθιών προβλημάτων. Το μειονέκτημα μπορεί επίσης να αποδοθεί στην ανάγκη για συχνή επανάληψη της διαδικασίας για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Μη αφαιρετική μέθοδος

Αυτή η τεχνική είναι πιο αποτελεσματική για βαθιές ρυτίδες και σοβαρές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στο δέρμα, καθώς η δράση του λέιζερ διεισδύει στα βαθιά στρώματα του δέρματος χωρίς να ενοχλεί τις άνω περιοχές. Αυτό οδηγεί στην ενεργοποίηση των μεταβολικών διεργασιών και στην τόνωση της σύνθεσης κολλαγόνου, αυξάνοντας έτσι την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος.

Με άλλα λόγια, η μη αφαιρετική μέθοδος σας επιτρέπει να αναζωογονήσετε το σώμα από μέσα, ως αποτέλεσμα του οποίου η δράση του έχει μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Fraxel επίδραση στο δέρμα του προσώπου

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε! Για να επιτευχθεί υψηλή απόδοση από τη διαδικασία, χρησιμοποιείται συχνά ένας συνδυασμός δύο τεχνικών - αφαιρετικός και μη αφαιρετικός.

Αυτή η προσέγγιση σας επιτρέπει να αναζωογονήσετε το δέρμα τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, και να διορθώσετε το αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποιες συσκευές χρησιμοποιούνται

Διαφορετικές κλινικές κοσμετολογίας χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους συσκευών για κλασματική αναζωογόνηση.

Έχουν αποδειχθεί καλά λόγω της ευκολίας ελέγχου του βάθους της έκθεσης στη δέσμη και της ελάχιστης ζημιάς στο δέρμα. Βασικά, όλοι οι κατασκευαστές είναι Ευρωπαίοι, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την υψηλή ποιότητα της τεχνολογίας.

Ενδείξεις

Οι κριτικές της κλασματικής αναζωογόνησης μπορεί να βρεθούν διαφορετικές, καθώς αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται για διάφορες ενδείξεις. Και αυτό υποδηλώνει ότι η επίδραση στο δέρμα και το αποτέλεσμα θα είναι πάντα διαφορετικό για διαφορετικούς ασθενείς.Αλλά βασικά η τεχνική έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη των ακόλουθων προβλημάτων:

 • βαθιές και λεπτές ρυτίδες.
 • ραγάδες και αφθονία?
 • χρώση του δέρματος.
 • θηλώματα;
 • φλέβες αράχνης
 • κονδυλώματα
 • ουλές, ουλές
 • ακμή και μετά την ακμή.

Βέλτιστη ηλικία για αναζωογόνηση

Η πορεία κλασματικής αναζωογόνησης είναι απολύτως ασφαλής, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο, χρησιμοποιείται συχνότερα για να απαλλαγούμε από αλλαγές στο δέρμα που σχετίζονται με την ηλικία, επομένως είναι πιο κατάλληλο για άτομα άνω των 40 ετών.

Κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου

Συχνά, η διαδικασία χρησιμοποιείται σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική σύσφιξη του δέρματος ή λιποπλήρωση.

Αντενδείξεις

Δεν πρέπει να κάνετε τη διαδικασία στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα.
 • ακμή;
 • καρκίνοι
 • έρπης στη διαδικασία της επιδείνωσης?
 • μερικοί τύποι αλλεργιών?
 • λοιμώδεις δερματικές παθήσεις
 • κακή πήξη του αίματος
 • επιληψία;
 • Διαβήτης;
 • ηλιακό έγκαυμα που αποκτήθηκε τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία.
 • κύηση και γαλουχία.

Εκτός από τις αναφερόμενες αντενδείξεις, μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις, επομένως, πριν από τη διαδικασία, είναι επιτακτική ανάγκη να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Πώς είναι η διαδικασία

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο γιατρός διαγνώζει και μπορεί να συνταγογραφήσει αντιιικά ή ανοσοδιεγερτικά φάρμακα.

Την ημέρα της τεχνικής, ο κοσμετολόγος εφαρμόζει ένα τοπικό αναισθητικό (κρέμα, αλοιφή κ. λπ. ). Μετά από λίγο, καθώς το φάρμακο θα λειτουργήσει, η ίδια η διαδικασία εκτελείται - ο κοσμετολόγος χρησιμοποιεί μια συσκευή λέιζερ για να επηρεάσει ορισμένες περιοχές του δέρματος.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα με την τεχνική αναζωογόνησης με λέιζερ και το μέγεθος της περιοχής θεραπείας.

Διαδικασία κλασματικής αναζωογόνησης

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ειδικός θα καθοδηγήσει τις μεθόδους περαιτέρω φροντίδας του δέρματος που έχει υποστεί αγωγή.

Δεδομένου ότι η κλασματική αναζωογόνηση είναι λιγότερο τραυματική, γίνεται σε εξωτερικούς ασθενείς.Αφού υποβληθεί στη διαδικασία, ο ασθενής μπορεί αμέσως να πάει σπίτι.

Πόσο επώδυνη είναι η διαδικασία κλασματικής αναζωογόνησης

Για να καταλάβετε τι είναι η κλασματική αναζωογόνηση και πόσο επώδυνη είναι, πρέπει να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Συχνά στο Διαδίκτυο, υπάρχουν κριτικές ότι ο πόνος ήταν πολύ ισχυρότερος από το αναμενόμενο.

Όμως ο καθένας έχει το δικό του όριο πόνου, ειδικά σε διαφορετικές κλινικές κοσμετολογίας που χρησιμοποιούν διαφορετικά παυσίπονα, η αντίδραση στην οποία είναι ατομική για όλους.

Όταν επιλέγετε μια κλινική και έναν ειδικό, είναι σημαντικό να μάθετε εκ των προτέρων ποια ανακουφιστικά πόνους χρησιμοποιούν και αν υπάρχει αλλεργική αντίδραση σε αυτόν τον παράγοντα.

Τι αποτέλεσμα να περιμένεις

Για να κατανοήσετε πόσο αλλάζει η εμφάνιση με την κλασματική αναζωογόνηση, είναι καλύτερο να κοιτάξετε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους ασθενείς πριν και μετά τη διαδικασία.

Το αποτέλεσμα μπορεί να παρατηρηθεί ήδη μετά την πρώτη συνεδρία: το δέρμα γίνεται πιο λείο, πιο φρέσκο, εξαφανίζονται οι λεπτές ρυτίδες και οι μεγάλες μειώνονται σε μέγεθος.

Σε γυναίκες με έντονη χρώση που σχετίζεται με την ηλικία, μπορείτε να παρατηρήσετε σημαντική μείωση του δέρματος και μείωση των σημείων ηλικίας. Το οβάλ του προσώπου αποκτά μια ομοιόμορφη, τεντωμένη εμφάνιση.

Κατά την πρώτη εβδομάδα, οι περιοχές του δέρματος όπου εκτελέστηκε η διαδικασία θα φλεγμονή. Μπορεί να παρατηρηθούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 1. Ελαφριά αίσθηση καψίματος. Εμφανίζεται τις πρώτες 2-3 ώρες μετά τη διαδικασία. Αφαιρείται εύκολα με αντιφλεγμονώδεις παράγοντες.
 2. Ερυθρότητα. Διαρκεί 1-2 ημέρες.
 3. Ξεφλούδισμα. Εμφανίζεται τη δεύτερη ημέρα μετά τη διαδικασία και διαρκεί 4-5 ημέρες.

Κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου: πριν και μετά τις φωτογραφίες

Αποτέλεσμα αναζωογόνησης προσώπου με κλασματικό λέιζερΠριν και μετά την κλασματική διαδικασία αναζωογόνησηςΔέρμα του προσώπου πριν και μετά την κλασματική έκθεση

Πιθανές επιπλοκές και συνέπειες

Με την επιφύλαξη όλων των κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν προκύπτουν απρόβλεπτες συνέπειες. Ωστόσο, εάν η εργασία αναληφθεί από έναν μη επαγγελματία, μπορεί να υπάρχουν επιπλοκές.Επομένως, με τα ακόλουθα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό:

 1. Σοβαρό οίδημα.
 2. Η ερυθρότητα δεν εξαφανίζεται.
 3. Αφόρητες οδυνηρές αισθήσεις.
 4. Η διαδικασία αποκατάστασης διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες.
 5. Εμφανίστηκαν ανεπιθύμητες συνέπειες - ουλές, ακμή, σημεία ηλικίας.

Πώς να αποφύγετε επιπλοκές

Για την αποφυγή επιπλοκών, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε όλες τις διαδικασίες φροντίδας του δέρματος που ορίζονται από το αισθητικό κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης και πριν από τη διαδικασία. Είναι αδύνατο να αποκρύψετε ασθένειες για τις οποίες μπορεί να υπάρχουν αντενδείξεις από τον γιατρό.

Σημείωση!

Η επιλογή ενός καλού ειδικού είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη κλασματική αναζωογόνηση.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης του δέρματος, η οποία διαρκεί 5-7 ημέρες, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά και να τρίψετε και να ξεφλουδίσετε για να καθαρίσετε το δέρμα.

Αφού θεραπεύσετε το δέρμα με λέιζερ, θα πρέπει να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως στις περιοχές που αντιμετωπίζονται για κάποιο χρονικό διάστημα. Επομένως, η βέλτιστη περίοδος για την εφαρμογή της τεχνικής είναι το φθινόπωρο-χειμώνα, όταν παρατηρείται χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα.

Μια άλλη προϋπόθεση είναι η συμμόρφωση με το διάστημα μεταξύ των διαδικασιών, που είναι 1, 5-2 μήνες, δηλαδή. Κατά τη διάρκεια της περιόδου φθινοπώρου-χειμώνα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο 2-3 διαδικασίες.

Κριτικές γιατρών για τη διαδικασία

Η κλασματική αναζωογόνηση είναι μια πολύ αποτελεσματική και προσιτή μέθοδος που σας επιτρέπει να τακτοποιείτε γρήγορα το δέρμα, το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί στις κριτικές των γιατρών. Αυτή η μέθοδος έχει λάβει πολλά θετικά σχόλια από αυτούς. Πιστεύουν ότι η κλασματική αναζωογόνηση είναι πραγματικά ικανή να απομακρύνει τις ρυτίδες και τη μελάγχρωση, δίνοντας στο δέρμα μια φρέσκια και υγιή εμφάνιση.

Σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών, για μια διαρκή επίδραση της αναζωογόνησης και της πλήρους εξάλειψης των σημείων ηλικίας και άλλων ατελειών του δέρματος, είναι απαραίτητο να υποβληθεί σε κλασματική αναζωογόνηση.

Αποκατάσταση μετά από έκθεση σε κλασματικό λέιζερ

Η περίοδος ανάκτησης εξαρτάται από την επιλεγμένη μέθοδο και διαρκεί κατά μέσο όρο 1-2 εβδομάδες. Για τις πρώτες ημέρες, πραγματοποιούνται ενεργές διαδικασίες επούλωσης του δέρματος. Αυτή τη στιγμή, ο κνησμός και η ερυθρότητα πρέπει να εξαφανιστούν. Μια κρούστα σχηματίζεται στο δέρμα, η οποία, με τη σωστή φροντίδα, εξαφανίζεται μέσα σε μια εβδομάδα.

Προσοχή!Μπορείτε να επιστρέψετε στον κανονικό τρόπο ζωής σας μετά από 7 ημέρες, αφού το δέρμα έχει επουλωθεί!

Μετά από 3 εβδομάδες, το δέρμα φαίνεται εντελώς υγιές, καλλωπισμένο και απαλό. Το χρώμα του γίνεται ελαφρύτερο από ό, τι πριν από τη διαδικασία. Οι χρωστικές κηλίδες είναι επίσης ελαφριές ή μειωμένες σε μέγεθος.

Το αποτέλεσμα της αναζωογόνησης με λέιζερ

Η ανάγκη για πρόσθετες διαδικασίες πρέπει να συζητηθεί με έναν ειδικό. Όμως, κατά κανόνα, διενεργούνται 2-6 διαδικασίες για αποτελεσματικότητα.

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τη διαδικασία

Η φροντίδα του δέρματος κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης είναι απλή, αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες του κοσμετολόγου:

 1. Για την ταχύτερη ανάρρωση, χρησιμοποιούνται ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις αλοιφές. Τις πρώτες μέρες, πρέπει να χρησιμοποιείτε την κρέμα κάθε ώρα. Με την πάροδο του χρόνου, το διάστημα μειώνεται.
 2. Οι κρούστες που σχηματίζονται σε υγρές περιοχές δεν μπορούν να αφαιρεθούν βίαια. Αυτό απειλεί τη μόλυνση των ιστών και ακόμη και τα σημάδια.
 3. Ο προκύπτων κνησμός που συνοδεύει την επούλωση θα πρέπει να αγνοηθεί ώστε να μην μολύνει μια λοίμωξη.
 4. Είναι απαραίτητο να κοιμηθείτε, δίνοντας στο κεφάλι την υψηλότερη δυνατή θέση για να αποφύγετε την εμφάνιση οιδήματος.
 5. Είναι δυνατή η λήψη αντιβιοτικών την πρώτη εβδομάδα μετά τη διαδικασία μετά από σύσταση γιατρού.
 6. Την πρώτη εβδομάδα, όταν πηγαίνετε έξω, πρέπει να φοράτε ιατρική μάσκα.
 7. Εφαρμόζονται συμπιέσεις με διάλυμα ξιδιού για την ενυδάτωση του δέρματος.
 8. Χρησιμοποιούν κρέμες με φίλτρα UV.
 9. Για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης, συνταγογραφούνται γέλες με την παρουσία ινοβλαστών. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ιατρικές καταστάσεις ή προδιάθεση για αλλεργίες, μπορεί να συνταγογραφούνται πρόσθετα φάρμακα.
 10. Για τις πρώτες 3 εβδομάδες, μην χρησιμοποιείτε λειαντικά καλλυντικά και μάσκες καθαρισμού, καθώς το νέο δέρμα είναι πολύ λεπτό και ευάλωτο.
 11. Τα διακοσμητικά καλλυντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία εβδομάδα μετά τη διαδικασία, όταν η κρούστα έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Γενικά, η διάρκεια της ειδικής φροντίδας του δέρματος που συνιστάται μετά την έκθεση σε κλασματικό λέιζερ είναι 1 μήνας.

Το κόστος

Σε σχόλια μιας τέτοιας αναζωογόνησης, μπορείτε συχνά να συναντήσετε το ζήτημα του κόστους της διαδικασίας. Είναι αδύνατο να πούμε εκ των προτέρων πόσο θα κοστίσει, διότι το κόστος επηρεάζεται από: τον τύπο κλασματικής επίδρασης, την επιφάνεια που πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία και τη φύση του προβλήματος.

Αξίζει επίσης να εξεταστεί η περιοχή της περιοχής του δέρματος που έχει υποστεί αγωγή.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε ένα μάθημα που αποτελείται από πολλές συνεδρίες.

Μειονεκτήματα και κακό

Σε κάθε ιστότοπο κλινικών κοσμετολογίας, για διαφημιστικούς σκοπούς, αναφέρονται μόνο οι θετικές ιδιότητες της κλασματικής αναζωογόνησης, αλλά οι αρνητικές πτυχές της διαδικασίας είναι σιωπηλές.Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές κριτικές γυναικών που έχουν δοκιμάσει τη μέθοδο από μόνες τους, μπορούμε να επισημάνουμε μερικά από τα μειονεκτήματα αυτού του συστήματος:

 1. Η διαδικασία ανάκτησης διαρκεί περισσότερο από το καθορισμένο.
 2. Οι πάσχοντες από αλλεργίες πρέπει να γνωρίζουν ότι η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης είναι πολύ υψηλή.
 3. Το δέρμα είναι πολύ πιο κόκκινο από τις διαφημιστικές φωτογραφίες των ιστότοπων.
 4. Η αναζωογόνηση είναι αναποτελεσματική. Το πρήξιμο στο πρόσωπο και οι σακούλες κάτω από τα μάτια μετά τη διαδικασία δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ηλικία.
 5. Οι ρυτίδες δεν γίνονται μικρότερες. Κατά τη θεραπεία των επιπτώσεων της ακμής και της χρώσης, υπάρχει ένα αποτέλεσμα, αλλά δεν αφαιρεί τις ρυτίδες.
 6. Ακριβός. Δεν υπάρχει νόημα από μία συνεδρία, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε ένα μάθημα. Αλλά επειδή η τιμή είναι πολύ υψηλή, οι πολλαπλές συνεδρίες είναι πολύ ακριβές.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται κλασματική αναζωογόνηση;

Η μέθοδος κλασματικής αναζωογόνησης λέιζερ είναι χαμηλή τραυματική και το δέρμα, το οποίο έχει υποβληθεί σε θεραπεία με λέιζερ, αποκαθίσταται γρήγορα. Και η ζωνική επίδραση των ακτίνων στο δέρμα και η ρύθμιση του βάθους διείσδυσης των κυμάτων σας επιτρέπουν να επιτύχετε το μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα.

Αυτή η μέθοδος ενεργοποιεί τις φυσικές διαδικασίες αναγέννησης του σώματος, έτσι το αποτέλεσμα μπορεί να απολαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η θετική επίδραση της κλασματικής αναζωογόνησης

Όταν συνδυάζονται δύο τύποι κλασματικής αναζωογόνησης, το θετικό αποτέλεσμα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μερικές φορές έως και 2-3 χρόνια.Αυτό υποδηλώνει ότι μια τέτοια διαδικασία, για τη διατήρηση του τόνου του δέρματος, θα πρέπει να γίνεται λιγότερο συχνά. Από τις κριτικές των ειδικευμένων ειδικών, προκύπτει ότι η διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση και παρατείνει τη νεολαία.